KARBEL işçilerine yeni yıl jesti

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 2023'e girmemize 1 gün kala Fen İşleri Müdürlüğü Şantiyesi'ndeki çalışanların yeni yılını kutladı. Henüz şafak sökmeden önce gerçekleştirilen buluşmada, işçilerin yanı sıra başkan yardımcıları ve Belediye İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı Ayhan Doğan da yer aldı.

KARBEL işçilerine yeni yıl jesti

Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023'e girmemize sayılı saatler kaldığını belirten Başkan Selvitopu, “Bu anlamlı yılda hepinize, aileniz, dostlarınız ve sevdiklerinizle birlikte sevgi, saygı, hoşgörü ve barış içinde, sağlıklı günler geçirmenizi diliyorum” dedi.

Türkiye'de yaşanan ekonomik krizinin alt gelir gruplarındaki her kesimi derinden etkilediğini hatırlatan Başkan Selvitopu, “Enflasyon durdurulamadığı sürece her türlü maaş artışı yetersiz kalıyor” yorumunu yaptı.

Hesaplara yattı

KARBEL çalışanlarını kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam etmesine karşın, işçilerin yeni yılı buruk karşılamaması için hesaplarına 5000'er lira avans yatırdıklarını bildiren Başkan Selvitopu, “Sonuçta toplu iş sözleşmesini bir şekilde bağıtlayacağız. Ancak sizin derdiniz bizim derdimiz arkadaşlar. Hiçbir çalışanımızın yeni yıla boynu bükük girmesini istemeyiz. İdare olarak kişi başı 5000 liralık avanslar hesaplara yattı. Hukuksal, bürokratik nedenlerle daha fazlasını veremedik. Bu bakış açısı ve anlayışla toplu iş sözleşmesi görüşmelerini de en kısa sürede sonlandırma gayretindeyiz” dedi.

Karabağlar'da yaşayan 500 bin insana eşit ve nitelikli hizmet vermek için bütçeyi doğru değerlendirmeye çalıştıklarını belirten Başkan Selvitopu, “Sorumluluklarımız ve hedefimiz belli. Bütçeyi hakça bölüştüreceğiz. Hiçbir zaman popülizm yapmayacağız” diye konuştu.

Sendika Şube Başkanı Doğan da, Başkan Selvitopu'na yaklaşımı nedeniyle teşekkür etti.

Konuşmaların ardından daha umutlu bir yıl dileğiyle pasta kesildi. Başkan Selvitopu, Sendika Şube Başkanı Doğan ve başkan yardımcıları tek tek çalışanların yeni yılını kutladı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0