Karabağlar Belediyesi şehit aileleriyle iftarda buluştu

Karabağlar Belediyesi'nin şehit ailelerine yönelik düzenlediği geleneksel iftar, Kibar Belediye Hizmet Kompleksi'nde gerçekleştirildi.

Karabağlar Belediyesi şehit aileleriyle iftarda buluştu

Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği iftara, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, eşi Fügen Selvitopu, şehit yakınları, meclis üyeleri, Karabağlar Kaymakamlığı bürokratları, muhtarlar, CHP İl Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir, CHP İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, Saadet Partisi İlçe Başkanı Eymen Ünalan, DEVA Partisi İlçe Başkanı Abdullah Kaya, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütü temsilcileri katıldı.

Bahçelievler Camii İmamı İdris Yılmaz'ın okuduğu duayla oruçların açılmasının ardından, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şube 2. Başkanı Gazi Albay Koray Akalın konuklara seslendi. Akalın, bu birleştirici iftarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu güzel vatanımız için mücadele eden, canlarını veren kahramanlarımızı rahmetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun” dedi.

Gözlerini bile kırpmadılar!

Daha sonra kürsüye gelen Başkan Selvitopu, Ramazan'ın küskünlerin barıştığı, dostlukların pekiştiği, barışın ve hoşgörünün yoğun yaşandığı bir ay olduğunu vurguladı. Böyle bir zamanda şehitleri hatırlamanın önemine dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Karabağlar Belediyesi olarak onlara ve yakınlarına her zaman sahip çıkacağız. Çünkü onlar bu ülke için gözlerini bile kırpmadan canlarını verdiler. Sonsuza dek yüreklerimizde yaşayacaklar” dedi.

Barış mesajı

Gelecek hafta da gazilerle iftarda buluşacaklarını bildiren Başkan Selvitopu, “Onlar da bu ülke için mücadele ederken yaralandılar. Birçoğu yaşamlarını engelli olarak sürdürmek zorunda kaldı. Bu ülke bu fedakarlık ve inançla ayakta duruyor. Bugün buradaysak, şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. Hangi inançtan, etnik kökenden olursak olalım Ramazan ayı hepimizi bir araya getiriyor. Bunun önemini ve değerini çok iyi anlamamız lazım. Ramazan ayının ülkemize barış, hoşgörü, sevgi, saygı ve dayanışma getirmesini diliyorum” dedi.

İftarın sonunda Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şube Başkanı Recep Doğru ve yönetim kurulu üyeleri, Başkan Selvitopu'na çiçek vererek teşekkür etti.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0