Karabağ’dan ihraç sonrası ilk açıklama: YDK kararı yargıya taşınıyor

Kasım 2019’da partiden ihraç edilen Bayraklı’da 2009-2019 yılları arasında iki dönem belediye başkanlığı yapan CHP’li Hasan Karabağ, kararı CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK)’na taşımış ve dün toplanan YDK Karabağ’ın ihraç kararını onamıştı.

Karabağ’dan ihraç sonrası ilk açıklama: YDK kararı yargıya taşınıyor

Kararın ardından ilk kez konuşan Karabağ, parti üyeliğinin devamı için mücadelesini sürdüreceğini ifade etti ve kararı yargıya taşıyacağını söyledi.

 Bayraklı’da 2009-2019 yılları arasında iki dönem belediye başkanlığı yapan CHP’li Hasan Karabağ hakkında 31 Mart yerel seçimleri aday belirleme sürecinde yaptığı açıklamalar nedeniyle Kasım 2019’da partiden ihraç edilmişti. 

İhracın ardından Yaşanan gelişmelerin ardından Bayraklı Belediyesi'nin Kurucu Başkanı Karabağ ise konuyu YDK’ya taşımış ve ihraç kararına itiraz etmişti.

Öte yandan; dün toplanan CHP YDK, oy birliğiyle Karabağ’ın itirazını reddine ve partiden ihraç edilmesine karar vermişti.

YDK’nın kararının ardından ilk kez konuşan Karabağ, kararın kendilerine resmi olarak tebliğ edilmesinin ardından yargı yoluna gideceklerini söyledi.

‘’ORADAKI TARTIŞMALARI DA ÖĞRENDİM’’

Kendisi hakkında hazırlanan dosyada usulen bazı hatalar olduğuna dikkat çeken Karabağ, ‘’Bize gelen bilgiler, dosyada usule aykırı şeyler olduğu yani dosyanın usule uygun olmadığı yönündeydi. Usul açısından bozulacağı şeklinde bir bilgi gelmişti ama sonradan siyasi unsurlar devreye girdiyse… Sonuç böyle oldu. Oradaki tartışmaları da öğrendim ben biliyorum ancak parti içerisindeki şeyler konuşmaya gerek yok. Ama biz esas açıklamamızı kararın bize intikalinden sonra yapacağız. Gelsin, bir bakalım. Bizi neyle suçlayarak partiden atmışlar’’ dedi.

‘’PARTİ ÜYELİĞİMİZİN MÜCADELESİNİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ’’

Kararın kendisine resmi olarak tebliğ edilmesinin ardından yargı yoluna gideceğini belirten Karabağ, ‘’Asliye Hukuk mahkemelerine dava açmak gibi bir opsiyonunuz var. Biz de davamızı açacağız. Mesela Çeşme Belediye Başkanımız Faik Bey, yargı kararıyla üyeliğe geri dönmüştü. Ona da aynı şekilde ihraç kararı verdiler. O da mahkemeye gitti ve sonucunda partiye geri döndü. Bizim parti içindeki olaylar hukuk açısından değil de siyaseten değerlendiriliyor. Biz daha geniş açıklamayı karar bize esastan iletildiğinde yapacağız zaten. Onların bize kararı bildiriminden sonra 30 gün içinde yargıya gitmemiz gerekiyor. Onlar bize bildirsin biz de gerekeni yapacağız. Parti üyeliğimizin mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz’’ diye konuştu.

Kaynak: EgePostası

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2021, 16:11

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0