İzmirli depremzedeler isyan etti: Benzin döküp kendimizi mi yakalım?

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği'nin (İZDEDA), TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nin Büyükşehir Belediyesi'ne karşı "Yüzde 20'lik emsal artışı kararının iptali" istemiyle açtığı davaya müdahil olması adına mahkemeye dilekçe verildi.

İzmirli depremzedeler isyan etti: Benzin döküp kendimizi mi yakalım?

Dernek Başkanı Haydar Özkan, "Maalesef ki devletimiz tarafından ilgisizlikle karşılanıyoruz. Depremde evini kaybeden bir vatandaş olarak bana destekleyici bir kredi verilmiyor. Hiç kimse sesimizi duymuyor, duymak istemiyor. Benzin alıp dökelim mi, yakalım mı kendimizi?" dedi.

İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, "Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin açmış olduğu söz konusu dava ve talepler, 30.10.2020 tarihli İzmir Depremi ile maddi ve manevi kayıplara uğramış vatandaşlarımızın menfaatlerini doğrudan ilgilendirmektedir. Sayın mahkemede görülen davada geçen her gün, inşaat maliyetleri artmakta, kiralar ve hayat pahalılaşmaktadır. Azalan ise depremzede ve umutlarıdır" yazılı dilekçeyi İzmir 5. İdare Mahkemesi Başkanlığı'na teslim etti.

"DEVLETİMİZ TARAFINDAN İLGİSİZLİKLE KARŞILANIYORUZ"

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi önünde gazetecilere açıklama yapan Haydar Özkan hükümete tepki göstererek şöyle konuştu:

"Biz depremzedeyiz. 15 aydır işimiz gücümüz çaba, emek, bir nevi savaş. Emsal alacak mıyız? Kredi alacak mıyız? Proje alanında evim kaç metrekare olacak? Rezerv alandan ev sahibi olacak mıyız? Bunların savaşını veriyoruz. Biz depremzede miyiz, yoksa hak arayan mağdur vatandaşlar mıyız bilmiyoruz. Maalesef ki devletimiz tarafından ilgisizlikle karşılanıyoruz. Lafa geldi mi mangalda kül bırakmıyorlar. Krediyi zorla 400 bin liraya çıkarabildik. Bu kredinin vatandaş tarafından geri ödenebilmesi mümkün değil. Emsali aldık, belki nefes alırız dedik ama TMMOB mahkemeye verdi. Burası İzmir'in 'Manhattan' diye anılan bölgesi. O kadar çok katların olduğu yerde bizim istediğimiz yüzde 20. Bu mahkemeye veriliyor, bu bizim ağrımıza gidiyor. Ben olsam biraz utanırım."

"BENZİN DÖKÜP KENDİMİZİ Mİ YAKALIM"

Haydar Özkan, bir depremzede olarak 1999 yılından beri vergi ödediğini belirterek, "Ödediğim verginin adı deprem vergisi. Depremde evimi kaybettim. Depremde evini kaybeden bir vatandaş olarak bana destekleyici bir kredi verilmiyor. Hiç kimse sesimizi duymuyor, duymak istemiyor. Benzin alıp dökelim mi, yakalım mı kendimizi?" diye tepki gösterdi. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0