İzmir'de inşaatın kule vinci devrildi! Vali Köşger: 4 kişi hayatını kaybetti

İzmir’in Bornova ilçesinde bir otel inşaatındaki kule vincin bir kısmının devrilmesi sonucu 4 kişi hayatını kaybetti. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Bornova ilçesinde yaşanan vinç kazasına ilişkin, "Şuan 4 vefat eden vatandaşımızın olduğu kesin. Vincin arka ağırlığı, işçi yatakhanesi olarak kullanılan konteynere düşmüş. Kayıp olduğu değerlendirilen 2 vatandaşımız daha var." dedi.

İzmir'de inşaatın kule vinci devrildi! Vali Köşger: 4 kişi hayatını kaybetti

İzmir’in Bornova ilçesine vinç kazasıyla ilgili bilgi almak ve inceleme yapmak üzere gelen İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, olayda 4 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Olayın bugün saat 17.35 sıralarında meydana geldiğini ifade eden Vali Köşger, “Bornova ilçesindeki inşaatta vinç yükseltme çalışmaları sırasında elim bir kaza meydana geldi. Bu kazada 2’si vinç operatörü 2’si de inşaat işçisi olmak üzere 4 vatandaşımızı kaybettik. Şuan 4 vefat eden vatandaşımızın olduğu kesin. Vincin arka ağırlığı, işçi yatakhanesi olarak kullanılan konteynere düşmüş. Orada arama çalışmaları devam ediyor. Kayıp olduğu değerlendirilen 2 vatandaşımız daha var. Onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Konteynerin üzerindeki enkaz kaldırılıyor. Umarım bundan sonra can kaybımız artmaz, vatandaşlarımıza sağ salim ulaşırız” diye konuştu.

Olayla ilgili adli sürecin başladığını ifade eden Vali Köşger, “Savcımız sahada incelemelerini yapıyor. Her türlü kanuni, adli süreç yürütülecek. Bu olayda kimin kabahati varsa sonuna kadar gidilecek. Ülkemiz bir hukuk devleti. Kimin suçu, ihmali, kusuru varsa sonuna kadar adli süreç işetilip hak ettiği cezayı alacak” ifadesini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN YAŞAMINI YİTİRENLER İÇİN TAZİYE MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’in Bornova ilçesindeki bir otel inşaatında kule vincinin devrilmesi sonucu hayatını kaybeden vatandaşların ardından sosyal medya hesabında bir taziye mesajı yayınladı.

Kılıçdaroğlu’nun mesajı şöyle:

“Bugün peş peşe gelen acı haberler yüreğimizi dağladı. İzmir'in Bornova ilçesinde inşaat vincinin devrilmesi sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

SOYER: ÇOK ÜZGÜNÜZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medyadan başsağlığı mesajı yayınladı. Soyer, "Bornova ilçemizdeki bir inşaatta vinç devrilmesi sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı, yaralılarımıza şifa diliyorum. Çok üzgünüz. Hepimizin başı sağ olsun." dedi.

BAŞKAN İDUĞ: BÜYÜK BİR FACİA 

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, kazanın yasandigi yere giderek incelemelerde bulundu. Burada açıklama yapan İduğ, "2023'e bir gün kala maalesef Bornova'da büyük bir facia ile karşı karşıya kaldık. Vincin kırılması sonucunda 4 kişi vefat etti. 3 kişinin de AFAD tarafından arama çalışmaları yapılıyor. Saat 16.30'da bu kazanan olması aslında büyük bir şans eğer saat 5 sonrası olmuş olsaydı. Burada ciddi anlamda 150-200 kişinin mağdur olacağı, vefatların artacağı bir kaza olabilirdi. İnşallah aranan üç kişide de bir vefat haberi almadan bu kazayı atlatmış olacağız. 4 kişinin vefatı bizi çok üzdü. Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabırlar diliyorum." dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0