İzmir'de depremin yaraları sarılıyor: Bakan Kurum'dan törene davet

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 26 Kasım Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı deprem sonrası inşa edilen konutların anahtar teslim törenine, tüm vatandaşları davet etti.

İzmir'de depremin yaraları sarılıyor: Bakan Kurum'dan törene davet

Geçtiğimiz yıl Ege Denizi açıklarında meydana gelen ve 117 vatandaşın hayatını kaybettiği 6,6 büyüklüğündeki deprem sebebiyle, evleri yıkılan veya ağır hasar gören depremzedeler için, TOKİ (Toplu Konut İdaresi) Başkanlığı tarafından yapılan konutlar, yarın hak sahiplerine teslim edilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 26 Kasım Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı anahtar teslim törenine, tüm vatandaşları davet etti. Sosyal medya hesabından paylaştığı inşa edilen yapıları gösteren video ile vatandaşlara çağrıda bulunan Bakan Kurum, "İzmirli kardeşlerimizin heyecanını paylaşmak üzere tüm vatandaşlarımızı anahtar teslim törenine davet etmek istiyorum. İzmirli vatandaşlarımıza yeni yuvalarının hayırlı olmasını diliyorum" açıklamasında bulundu.

596 konut ile 145 dükkan anahtarları teslim edilecek

Yarın gerçekleşek anahtar teslim töreniyle, 596 konut ile 145 dükkanın anahtarlarını teslim edeceklerini söyleyen Bakan Kurum, "Geri kalan konutları ve dükkânları da en kısa sürede tamamlayacak ve vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Bayraklı'da rezerv alanda inşa ettiğimiz 3.649 konut ve 51 dükkânı da aynı hızla tamamlayacağız" dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0