İzmir'de aile sağlığı merkezinde sıra kavgası

İzmir'in Buca ilçesindeki bir aile sağlığı merkezinde çıkan sıra kavgasında T.C. isimli bir şahsın, 22 yaşındaki E.K'ya saldırdığı anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Görevli bir hekimin kavgayı ayırıp kurtardığı genç adam, baygınlık geçirdi.

İzmir'de aile sağlığı merkezinde sıra kavgası

18 Kasım Perşembe günü saat 11.43 sıralarında İzmir'in Buca ilçesindeki bir aile sağlığı merkezinde (ASM) yaşandı. Sağlık kontrolü için ASM'ye gelen 22 yaşındaki E.K. ile 44 yaşındaki T.C. arasında bir süre sonra sıra tartışması başladı.

Güvenlik kameralarına yansıyan, diğer yurttaşların gözü önünde bir süre devam eden sözlü tartışma aile hekiminin kapısı önünde alevlendi. T.C.'nin kapı önünde E.K.'yı itmesi üzerine ikili arasındaki tartışma kavgaya dönüştü. 44 yaşındaki T.C. genç adamı boğazından sıkarak bekleme sandalyelerinin üzerine yatırdı.

Bu sırada aile hekimi olduğu öğrenilen kişi, kavgayı ayırarak E.K'nın ciddi bir zarar görmesini engelledi, T.C. ise olay yerinden uzaklaştı. Bir süre baygınlık geçiren, öğrenci olduğu öğrenilen E.K. daha sonra karakola giderek şikayetçi oldu.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NA ÇAĞRI

Buca'da yaşanan şiddet görüntülerinin aile sağlığı merkezinde çalışanlarının kaderine terk edildiğini ortaya koyduğunu belirten Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, Sağlık Bakanlığı'na çağrı yaptı.

ANKA Haber Ajansı'na konuşan Doğruyol, "Aile hekimliği merkezlerinde yerine göre sadece bir hekim ile bir hemşirenin çalıştığı birimler bile var. Bu çalışanların güvenliğinin sağlanması gerekir. Bunun için de Sağlık Bakanlığı'nın gerekli tedbirleri almasında büyük yarar var. Aile hekimliği birimlerinin yeniden yapılandırılması ve can güvenliğinin sağlanması gerekir" dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0