İzmir Barosu'ndan Valiliğin 'kişi sınırına' tepki

İzmir Barosu, 29 Ekim dolayısıyla düzenlenecek Cumhuriyet Bayramı yürüyüşüne İzmir Valiliği tarafından sınırlama getirilmesine tepki gösterdi. Valilik, kurumlara gönderdiği yazıda korteje katılımı 20 kişi ile sınırlandırılırken Baro Başkanlığınca, “Cumhuriyeti halktan kaçırmanıza izin vermeyeceğiz!” denildi.

İzmir Barosu'ndan Valiliğin 'kişi sınırına' tepki

29 Ekim Cumhuriyet bayramı 99 yılı tüm yurtta resmi törenler ve çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Öte yandan İzmir Valiliği kutlama kapsamında yapılacak Cumhuriyet Bayramı yürüyüşüne sınırIalama getirdi. Kurumlara gönderilen yazıda yürüyüşe katılacak 20 kişinin belirlenmesi ve listenin Valiliğe gönderilmesi istendi.

Valiliği'n kararına İzmir Barosu yazılı açıklamayla tepki gösterdi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Bir kez daha tekrarlıyoruz: Cumhuriyeti halktan kaçırmanıza izin vermeyeceğiz! Aynı kararlılıkla, 29 Ekim 2022 tarihinde Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Baromuz üyesi bütün meslektaşlarımızla birlikte, çok daha kalabalık ve çok daha coşkulu şekilde katılacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadelerine yer verdi. Daha yoğun bir katılım için meslektaşlarına çağrıda bulundu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0