İYİ Parti İzmir'den 'seçim sayacı' hamlesi

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından il binasına Cumhurbaşkanlığı seçimleri için geri sayım yapan elektronik bir tabela asıldı. "18 Haziran 2023, kalan gün 549" yazılı tabela İzmirli yurttaşların ilgisini çekti.

İYİ Parti İzmir'den 'seçim sayacı' hamlesi

Cumhurbaşkanlığı seçiminin vaktinde mi yoksa, erken mi yapılacağı konusundaki tartışmalar gündemdeki yerini korurken, İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı, konuyla ilgili dikkat çekici bir hamleye imza attı.

Parti il binasına 18 Haziran 2023'te gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimine kaç gün kaldığını gösteren elektronik bir sayaç asıldı. 

Tabelada, Cumhurbaşkanlığı seçiminin normal zamanda yapılacağı tarihi olan 18 Haziran 2023 esas alındı. Geri sayım yapılan ve "18 Haziran 2023, kalan gün 549" yazılı elektronik tabela İzmirli yurttaşların ilgisini çekti.

''VATANDAŞ SİZDEN BIKTI''

İYİ Parti İzmir'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ''Dün İl Binamıza seçim sayacımızı astık. Yoldan geçen vatandaşlarımız merakla beklediler. Tabelanın yazıları devreye girince alkışlamaya başladılar ve bir kısmı oraya kadar sürmez diye bağırdı. Vatandaş sizden bıktı, şafağın söküp İYİ Parti'nin Güneşi'nin doğacağı günü bekliyor'' ifadelerine yer verildi.

"VATANDAŞLARIMIZIN MORALİNİ ARTIRMAK İÇİN ASTIK"

Öte yandan ANKA Haber Ajansı'na konuşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımızın moral ve motivasyonunu artırmak için bu sayacı astık. Çünkü bu ülkeyi 19 yıldır yöneten AK Parti iktidarının sayılı günleri kalmıştır. 'Moralinizi sağlam tutun' anlamında böyle bir uygulama başlattık. Dün bizim teknik elemanlar bu tabelayı takarken, yoldan geçenler de aşağıdan sesleniyorlardı 'sağa çek sola çek' diye. Merakla beklediler, acaba bu nedir diye. Tam yazı akmaya başlayınca aşağıdan alkış kıyamet. Birçok yurttaşımız da oradan el salladı, 'o kadar sürmez bu iş' diye. Milletimiz o günü bekliyor. Bu seçim 18 Haziran 2023 de olur. Önümüzdeki aydan sonra herhangi bir pazar günü de olabilir. Bu seçimi ne zaman yaparlarsa yapsınlar, Türkiye'nin içinden geçtiği süreç malumunuz, yönetilemeyen bir ülke... Yönetilemeyen ülkede de insanlar 1 saat sonra ne olacağını kestiremiyor."

"ERKEN SEÇİM OLURSA TABELAYI HEMEN YENİLERİZ"

Erken seçim olursa sayacı değiştirebileceklerini belirten Kırkpınar, şöyle konuştu:

"Yenileriz, o bizim elimizde. Hemen değiştiririz. 25 gün kaldı, 24 gün kaldı diye... İnşallah o günler de olacak. Halkımıza moral olsun diye bunu yaptık. Oldu da... Süreyi çok uzun görenler de var. Ama biz insanları biraz gülümsetmek istedik. Maalesef yorgun, bitkin, umutsuz bir gençlik var. Emeklinin durumu ortada. Çalışanlar için halen asgari ücret açıklanacak. Devleti, hükümeti yönetenler toplanıyorlar ama çıkıp bir açıklama yapmıyorlar. Toplumun her kesiminde büyük sıkıntı var. Bu coğrafyada, bu ülkede yaşayan her bir insanın sıkıntıları var. Ama umutsuz olmamak lazım. Ben inanıyorum ki milletimiz, kendi vicdanıyla, ferasetiyle bugünleri noktalayacak, bu iktidarın sürecini tamamlayacak."

"İSTEYEN İLÇE BAŞKANLIKLARI DA YAPABİLİR"

Kırkpınar, seçim günü sayacı sökeceklerini belirtirken, "Belki Allah nasip eder bu balkondan bir konuşma bile yaparız belki" dedi.

Sayaç uygulamasını İzmir İl Başkanlığı olarak düşünüp uyguladıklarını aktaran Kırkpınar, dileyen ilçe başkanlıklarının da yapabileceğini söyledi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0