İl Yönetim Kurulu'nun desteğini alan Çağdaş Kaya, Ankara yolcusu

CHP İzmi İl Örgütü'nde il başkanlığı görevinden istifa eden Deniz Yücel'in yerine yeni il başkanı belirlenmesi için hareketlilik sürüyor. İl Yönetim Kurulu üyelerinin çoğunluğunun desteğini alan İl Başkan Yardımcısı Çağdaş Kaya yarın Ankara'ya gidecek. Kaya'nın genel başkan yardımcıları ile görüşerek, çok sayıda il yöneticisinin desteğini aldığını aktaracak.

İl Yönetim Kurulu'nun desteğini alan Çağdaş Kaya, Ankara yolcusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi'nin geçtiğimiz aylarda gönderdiği istifa genelgesinin süresi dün itibariyle dolarken, Deniz Yücel 5 yıldır sürdürdüğü il başkanlığı görevinden istifa etti.

Yücel'in istifası gündeme geldiği andan itibaren CHP İzmir İl Örgütü'nden hareketlilik başlamış ve yerine yeni il başkanı kim olacak sorusuna yanıt aranırken, gündeme bir çok isim gelmişti.

Bu süreçte Balçova Belediyesi eski Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, il eski başkan yardımcılarından Altan İnanç, İl Başkan Yardımcısı Köksal Yıldırım, Türkiye Parlamenterler Birliği İzmir Şube Başkanı Erdal Karademir, İBB ve Konak Belediye Meclis Üyesi Şamil Sinan AnŞenol Aslanoğlu isimleri için yoğun kulis çalışmaları yapılırken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in geçtiğimiz hafta sonu Ankara'da gerçekleştirdiği görüşmelerde İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın'ı önerdiği öne sürülmüştü.

Öte yandan İl Yönetim Kurulu üyeleri ise yeni il başkanının yönetim içinden seçilmesi için görüş bildirmişti.

Bu kapsamda 23 il yöneticisinin İl Başkan Yardımcısı Çağdaş Kaya ismi üzerinde uzlaştıkları ve imza topladıkları ifade edilmişti.

Bu gelişme üzerine Çağdaş Kaya'nın Genel Merkez'den randevu aldığı belirtilirken, Kaya, 28 Aralık Çarşamba günü (yarın) Ankara'ya gidecek.

Kaya, Genel Başkan Yardımcılarıyla tek tek görüşerek, çok sayıda il yöneticisinin desteğini aldığını aktaracak.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0