İl Başkan Yardımcısından Yücel’e şok sözler: Bu işin bu hale gelmesinde...

CHP Genel Merkezi'nin milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanları için gönderdiği genelgenin ardından istifa etmesi beklenen İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in yerine kimin ‘yeni il başkanı’ olacağı tartışmaları devam ederken, il yönetimi ile İl Başkanı Yücel arasında yaşanan tartışmaların yankıları sürüyor.

İl Başkan Yardımcısından Yücel’e şok sözler: Bu işin bu hale gelmesinde...

İl yöneticilerinin dışarıdan aday dayatmasına sessiz kalan Başkan Yücel'e dün yapılan basına kapalı toplantıda tepki gösterdikleri öğrenildi. İl Başkan Yardımcısı Sedrettin Coşkuner’in, Yücel'e; "Bu işin bu hale gelmesinde sizin payınız var." diyerek tepki gösterdiği iddia edildi

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı imzalı milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanları için gönderilen istifa genelgesinin ardından başlayan tartışmalar sürüyor.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel idaresinde dün bir araya gelen İl Yönetim Kurulu üyelerinin, kendi içinden çıkaracağı bir il başkanının, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile uyum içinde çalışabileceğini belirttikleri aktarıldı.

İl yöneticilerinin sürece dışarıdan müdahaleye de tepki göstererek atamaya karşı olduklarını yineledikleri ifade edildi.

Toplantıda İl Yönetm Kurulu üyelerinin 2023 seçimlerine aynı kadroyla gitmek istediklerini ifade ettikleri bunun üzerine İl Başkanı Yücel'in “Bu konuda elimden geleni yapacağım” dediği belirtildi.

Görüşme sırasında bazı yöneticilerin süreçte sessiz kalan İl Başkanı Yücel'i sert sözlerle eleştirdiği iddia edildi. Yücel'e en sert tepki ise İl Başkan Yardımcısı Sedrettin Coşkuner’den geldiği ileri sürüldü.

Coşkuner'in "İl Başkanı belirlemek belediye başkanının işi değil, milletvekillerinin sorunu değil siz ağırlığınızı koyacaksınız onlar bunu konuşmayacak. Bu işin bu hale gelmesinde sizin payınız var." dediği ifade edildi.

BAYIR’A TEPKİ!

Diğer taraftan İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın “adayımın ismi cebimde” açıklamasına Coşkuner'in, "Tacettin Bayır konuşmalarında demokrasiyi savunuyordu, ön seçim, çarşaf liste diyordu. Şimdi çıkmış 'adayım cebimde' diyor. Böyle demokrasi mi olur.” diyerek tepki gösterdiği iddia edildi.

SOYER İLE KARŞI KARŞIYA GETİRMEK İSTİYORLAR

Öte yandan İl Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir’in ise Tunç Soyer ile il yönetimi arasında gerilim yaratmaya çalışanları hedef aldığı iddia edildi.

Özdemir'in “Bizim Büyükşehir Belediye Başkanımızla sanki bir sorun varmış gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Tunç Soyer bizim belediye başkanımız biz bugüne kadar nasıl başarılı olması için nasıl çalıştıysak bundan sonra da öyle çalışacağız." dediği öğrenildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0