Hızal'dan Soyer'e 'kur' göndermesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk Lirası mevduatları için getirilecek yeni düzenlemeleri duyurmasının ardından sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşıma imza attı.

Hızal'dan Soyer'e 'kur' göndermesi

Hızal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kur artışından sonra yaptığı açıklamaları hatırlatarak Soyer'e ''Cumhurbaşkanımızın açıklamaları sonrasında TL'nin değer kazanmasıyla, şehrimizin kazandığı yeni metro hattının açılışını merakla bekliyoruz!'' dedi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada Türk lirasını teşvik etmek için hazırlanan paketi açıkladı. Erdoğan'ın açıklamalarının ardından dolar/TL'de 18,4 seviyesinden itibaren sert bir düşüş yaşandı.

Ekonomide yaşanan hareketli saatler İzmir siyasetinde de yankı buldu. Konuya iliişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal'ın hedefinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer vardı.

Hızal, Soyer'in kur artışının yaşandığı dönemde yaptığı ''Kötü ekonomi politikaları sonrası yaşanan kur krizi yüzünden yatırımlarımızın maliyeti 3.5 Milyar TL arttı. Bu öyle bir miktar ki; şehrimiz 1 metro hattı kaybetti" şeklindeki açıklamalarını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

''Cumhurbaşkanımızın açıklamaları sonrasında TL'nin değer kazanmasıyla, şehrimizin kazandığı yeni metro hattının açılışını merakla bekliyoruz!''

Soyer'in söz konusu paylaşımı yaptığı 23 Kasım günü dolar kuru yüzde 17'ye ulaşan yükselişle 13,50 seviyesine kadar tırmanmıştı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0