Gaziemir’de ‘taciz’ iddiasına Halil Arda’dan çıkış: Yeri meclis değil mahkeme

Gaziemir Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısına belediyedeki taciz iddiaları damgasını vurdu. MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, iddiaları meclis gündemine taşırken CHP Grup Sözcüsü İzel Zenginobuz Derinsu, önergenin reddedilmesini talep etti.

Gaziemir’de ‘taciz’ iddiasına Halil Arda’dan çıkış: Yeri meclis değil mahkeme

 Mecliste komisyon kurulup iddiaların araştırılması talebi gündeme gelirken iddialara ilişkin konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Bir çalışanın diğer çalışana sosyal medyadan taciz mesajı gönderdiyse bu meclisin gündemi değil, mahkemeye şikayetini yapar ve mahkeme kararını verir. Gaziemir Belediyesi’nin etik ve disiplin komisyonları vardır ve buralara yapılan bir şikayet yoktur. Bu dedikodu ile yürüyecek bir şey değildir. Mesajdan rahatsız olanlarda gider mahkemeye gerekeni yapar. Burası mahkeme salonu değildir" dedi.

 Gaziemir Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşimi Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda idaresinde gerçekleştirildi.

Oturuma damgasını vuran konular ise belediyedeki kadın çalışanlara yönelik taciz iddiaları ve Gaziemir Metro Hattı güzegahından çıkarılan Sarnıç istasyonu oldu.

ARDA: YAKINDA LANSMAN YAPILACAK

Meclis açılışında konuşan Başkan Arda, "Gaziemir metrosu ile ilgi inanılmaz güzel gelişmeler var. Geçtiğimiz ay İzBB’de bize yapılan sunumda Çevre Şehircilik Bakanlığı Altyapı Genel Müdürlüğü’nün onay seviyesine geldiği ÇED ile ilgili onay verildiği ve çok yakında lansmanının yapılacağını öğrendik. Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın Emrez’deki nükleer atığın temizlenmesi ile ilgili ciddi işler yaptığını basından duyduk. Bilgilendirmeyi beklerdik ancak yine de çok önemli bir çalışma. İnşallah 2023 yılında orası temizlenir. 2023 yılı çok önemli bir yıl. Yılın son günlerinde işçi arkadaşlarımızın ücretlerinde düzenleme yaptık. Bir önceki aya göre yüzde 70 zam yaptık. Yeterli olmayabilir ancak belediyenin ekonomisi sonucunda en düşük grupta yer alan arkadaşlarımız 12 bin 700 TL’lik bir para ellerine geçecek. Daha fazlasını isteyebilirler, önümüzdeki günlerde ülke ekonomisin nereye gideceğini kestirememek ile birlikte bu ücretleri günü gününe ödemek bizim için oldukça önemli" dedi.

ŞAHİN’DEN ‘TACİZ’ İDDİASI

Meclis üyeleri tarafından verilen önergeler kısmında söz alan MHP'li Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, "Verdiğimiz önergelerin biri denetim komisyonu biri de ihtisas komisyonları ile ilgili. Bir diğer önergemizde belediye çalışanı kadın personellerine yönelik mobbing ve taciz iddiası. Bununla ilgili komisyon kurulmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

ZENGİNOBUZ’DAN ‘TACİZ’ ÖNERGESİNE RET TALEBİ

Söz alan Başkan Arda, "Mobbing iddiası olanın müdürüne müracaat etmesi gerekiyor. Ancak ortada böyle bir başvuru yok. Ben bunu okutacağım" dedi. 

Önergenin okutulmasının ardından söz alan CHP Grup Sözcüsü İzel Zenginobuz Derinsu, "Önergeni reddini ve gündeme alınmamasını talep ediyoruz" diye konuştu. 

ÇAĞLARSU: BİR BELEDİYE ÇALIŞANI TACİZLE İLGİLİ MESAJLAR YAZMIŞ

Önerge hakkında komisyon talebinde bulunan Bağımsız Üye Levent Çağlarsu ise, "Taciz ve mobbing ile ilgili direkt bir şikayet söz konusu değil ancak geçmişte belediyede çalışmış çeşitli nedenle görevine son verilen personellerimiz olmuştu. Dedikodu düzeyinde tabii ki. Baya çalışanın bir arkadaşımıza yeni bir belediye çalışanı taciz ile ilgili sosyal medyadan mesajlar yazmış. Bu konuları bilen bilmeyen vardır. Komisyon kurulup araştırılmasında yarar vardır" ifadelerini kullandı.

ARDA: YAPILAN BİR ŞİKAYET YOK

Konuşmaların ardından yeniden söz alan Başkan Arda, ilgili konunun meclisin gündemi olmadığını belirtti ve "Gaziemir Belediyesi dedikodu ile yönetilmiyor. Bir çalışanın diğer çalışana sosyal medyadan taciz mesajı gönderdiyse bu meclisin gündemi değil, mahkemeye şikayetini yapar ve mahkeme kararını verir. Gaziemir Belediyesi’nin etik ve disiplin komisyonları vardır ve buralara yapılan bir şikayet yoktur. Bu dedikodu ile yürüyecek bir şey değildir. Mesajdan rahatsız olanlarda gider mahkemeye gerekeni yapar. Burası mahkeme salonu değildir" dedi.

HUKUKSAL OLARAK DEVAM EDEN BİR SÜREÇ

Denetim komisyonu seçimi öncesi yeniden söz alan Belediye Başkanı Halil Arda, AK Parti ve MHP Grup Başkanvekillerinin açtığı ihtisas komisyonları ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken, "Ortada mahkeme kararı var. Nihai bir karar değil. Komisyonlarda 4+1 olarak uygulanan kararla ilgili mahkemenin aldığı bir karar var. Biz seçilirken D'Hont sistemine göre seçilirken, meclis üyeleri seçiminde de aynısını kullanılmıştı. İstinafa gidilecek, itiraz yapılacak. Bu hukuksal olarak devam eden bir süreç" dedi.

ATMACA: KEŞKE HUKUKA GİTMEDEN ÇÖZÜLSEYDİ

Arda'nın ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, "Keşke hukuki yola gitmeden önce geçen seneki uyarılarımızı dikkate alsaydınız. Çevre Şehircilik Müdürlüğü’nden almış olduğumuz yazıya istinaden söylemiştik. Bunu da belediyemiz yaşı izlerine yazılı olarak müracaata bulunduk ve herhangi bir cevap alamadık. Keşke hukuki zemine gitmeden çözülseydi. İnşallah şimdi yapılacak seçimlerin ilçemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu

DENETİM KOMİSYONUNDA ÜYELER BELLİ OLDU

Açıklamalar sonrası gerçekleştirilen Denetim Komisyonu’na CHP’den Nilgün Karadeniz ve Nimet Şekercioğlu, AK Parti’den ise Oğuz Seyran seçildi.

ATMACA: TRAFİK SORUNU AÇISINDAN ÖNEM ARZ EDİYOR

Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, Karabağlar-Gaziemir metro hattı ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken, "Yapılan her iyileştirme elbetteki biz mutlu eder. Ancak bunu farklı bir kılıfla sunulması da bizi o oranda rahatsız ediyor. En düşük maaşı 12 bin 500 lira olduğu söyleniyor. Benim yaptığım hesaplamalara göre bu rakam giydirilmiş bir rakam. Yol yemek, ikramiyeleri düştüğünüzde 9 bin 500 TL'ye düşüyor bu rakam. Yani asgari ücretle arasında bin lira fark var. Daha önce duyurulan yüzde 20'nin bile altında bir rakam. Bu konuda daha iyi bir sonuca gidilmesini temenni ediyorum. 2022 yılı sonlarına doğru özellikle Buca ve Gaziemir merkezli depremler oldu. Hepsini korkuyla hissettik. Gaziemir açısından farklı bir önemi var.  Meclisten geçen bir kararımız vardı. Bu konu acilen gündeme alınmalı ve oturan vatandaşlarımız bilgilendirilmeli. Burada oturan vatandaşlarımız fay hattının üstünde. Depremler sonrası buranın tetiklenmiş olması da çok yüksek ihtimal. Deprem olduktan sonra değil olmadan tedbir almak önem arz ediyor. 2019 yılında Sayın Soyer metro hattının Sarnıç'a uzatılacağını belirtmişti. Ancak 2022 yılına geldiğinde Sarnıç'ın çıkarıldığını gördük. Sarnıç'ın yerleşim bölgesi olmasının yanında ayrıca sanayi bölgesi. Gündüz nüfusuna inanılmaz katkı veriyor. Metro hattının Sarnıç'a uzatılmamış olması trafik sorunu açısından önem arz ediyor" dedi.

ARDA: TRAMVAY HATTI İLE BAĞLANMASI GÜNDEME GELECEK

Atmaca'nın ardından söz alan Başkan Arda, "Havaalanı ile yapılan görüşmelerde pistin altında geçişe izin verilmemesi nedeniyle Sarnıç’ın güzergahtan çıkarıldığı söylendi. Metronun Menderes e uzatılması gündeme gelmiş. Önümüzdeki günlerde Gaziemir Metrosu'nun  Sarnıç'a tramvay hattı ile bağlanması gündeme geleceği söylendi" diye konuştu.

ŞAHİN: BÜYÜKŞEHİR'DE GÜNDEME GETİRİP...

Söz alan MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, "Geçmişteki metro projesi bizim için önemliydi. Sarnıç bizim için önemli. Dediğiniz doğru olabilir sayın başkan ancak hepimiz bu konuda durmalıyız. Sarnıç Büyükşehir içinde önemli.

Bunu Büyükşehir’de de günde getirip tekrar projeye dahil ettirmemiz gerekiyor diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

KIRMAZ: HAVALİMANI İZİN VERMEDİ

Açıklamalar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Grup Başkanvekili Necati Kırmaz, "Zafer Mahallesinden geçen fay hattı ile ilgili 2020 yılında bir plan tadilatı yapmıştık. Ruhsat aşamasında uyulması gereken kurallarda vardı. Bunlar birebir uyulacak. Sarnıç Metrosu için ise Menderes'e uzatılacağından havalimanının altından geçmesi gerektiği ancak havalimanının buna izin vermediği bilgisi bize iletildi" dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0