Gaziemir'de yüksek tansiyonlu meclis: 'Süre' gerginliği arbedeye döndü

Gaziemir Belediyesi Aralık ayı olağan Meclis oturumuna Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu ile Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda arasında başlayan ‘süre’ polemiği ve ardından çıkan arbede damgasını vurdu.

Gaziemir'de yüksek tansiyonlu meclis: 'Süre' gerginliği arbedeye döndü

Çağlarsu’nun salondan çıkarılması talimatını vermesiyle birlikte tansiyon yükselirken CHP’li meclis üyelerinin araya girmesiyle gerilim arbedeye döndü. 

Gaziemir Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşimi Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda idaresinde gerçekleştirildi. Meclise damgasını vuran konu ise Başkan Arda ile bağımsız meclis üyesi Levent Çağlarsu arasında ‘konuşma süresi’ üzerine çıkan tartışma oldu.

Tartışmanın büyümesinin üzerine mecliste tansiyon yükselirken arbede yaşandı.

“LİYAKATSİZ DEMEK PATAVATSIZLIKTIR”

Gündem dışı konuşmalarda söz alan Çağlarsu, önceki oturumda Başkan Arda ile arasında geçen ‘liyakatsiz’ polemiğine değindi. En çok önerge veren meclis üyesi olduğunu ifade eden ÇAğlarsu 'liyakatsiz' tartışmasını yeniden hatırlatarak, "Yine geçmiş mecliste başkanın bana yaptığı eleştirilerin temel dayanağı Liyakat’lı mısın, Liyakatsız’mı sın, bir diğer eleştirisi de zabıtanın ek mesai ücretlerine yapılan zam talebine ben neden çekimser oy kullanmışım; Vay anasını ne büyük suç işlemişim. Zabıtanın ek mesai ücret zam maddesine çekimser oy kullanmışım. Kesin idamlık bir suç. Sayın başkan beni Allah aşkına güldürmeyin, bu mecliste liyakatı en son sorgulanacak kişi benim. Burada ki meclis üyeleri de, sevgili Gaziemirliler de bunu çok iyi biliyor. Bugün göreve bizim göreve geleli 33. Ayımız. Bu gene değin yaklaşık 70 meclis toplantısı yapmışızdır. Bu 70 meclis toplantısının en az 50’sine ben katılım göstermişimdir. Bu 50 meclis toplantısında, Gaziemir meclis tarihinde olmadığı kadar sayıda, yazılı, sözlü ve soru önergesi veren ilk ve tek meclis üyesiyim. YABO’da çalışan emekçilerden, zorla çikolata kutusuna kondurulan bağışlar, bu parayla alınan aseton, oje, bastırılan Onursal Koordinatör Kartviziti ve yenilen yemeklerin kamuoyuna açıklanması, Akçay caddesinde bir inşaat firmasının bina yüksekliği ile ilgili talebin önemi konusunda ki düşüncelerim, Buca’da 28 bin metrekarelik zeytinliği verip yerine eski Tansaş’ın bulunduğu arazide 2 bin metrekare arazi ile yapılan takas yanlışı, gibi onlarca konu hakkında verdiğim yazılı ve sözlü önergem varken, Meclis tarihin de ilk kez bu kadar önerge veren bir meclis üyesine ‘Liyakatsiz’ demek, bana göre patavatsızlıktır" dedi.

“ASTIĞI ASTIK, KESTİĞİ KESTİK OLACAK” 

Liyakat tartışmalarında Başkan Arda’yı geçmişte yaşananlara ilişkin tavrı üzerinden eleştiren ve anket sonuçlarını örnek gösteren Çağlarsu, şunları söyledi; "Şimdi gelelim başkanın Liyakat anlayışına, sayın başkanımız… Liyakat ile biatı birbirine karıştırıyor bence, kendisi, başkanlığının daha ilk günlerinde partisinin tüm meclis üyelerini, kendine göre liyakat, bana göre biat olan bir anlayışla yönetmek istedi. İsterseniz ben, bizden ne istediğini buradan açıklayım. Arkadaşlar bizim asla ve asla bir önerimiz olamazmış, kendisinin ve onursal koordinatör eşinin tüm yaptıklarını, kayıtsız şartsız destekleyip, dışarıda da savunacakmışız. Astığı astık, kestiği kestik olacak yani. Daha ilk günlerde meclis üye olmamızı değil, biat eden, aklını kiraya veren meclis üyeleri olmamızı istedi. Ha, bu konuda açıkça evet ben, aklımı Halil Arda’ya kiraya verdim diyen, meclis üyelerimiz de mevcuttur. Peki 33 aylık bir değerlendirme yaparak sayın Halil Arda’nın liyakatını ölçersek, geçtiğimiz günlerde Twitter’da yapılan ankette, yüzde 63 oy oranı ile İzmir’de icraatları en beğenilmeyen belediye başkan sıralamasında 1'nci çıktı. Yine geçtiğimiz gün Sonar araştırma firmasının yapmış olduğu ankette, İzmir'in en başarılı 10 belediye başkanı arasında yer alamaması bizce sürpriz oldu mu tabi ki hayır."

SÜRE GERGİNLİĞİ ARBEDEYE DÖNDÜ

Çağlarsu konuşmasını yaparken Başkan Arda’nın konuşma süresinin sona erdiğini söylemesi üzerine Çağlarsu sözlerini tamamlayacağını söyledi. Başkan Arda’nın ‘sözlerinizi tamamlayın’ demesi üzerine Çağlarsu’nun ‘Konuşmamı bitirmek istiyorum’ demesinin ardından Başkan Arda, görevlilere Çağlarsu'nun dışarıya çıkarılması talimatı verdi. 

Görevlilerin Çağlarsu'ya doğru gelmesiyle birlikte bazı CHP'li Meclis üyeleri araya girerek Çağlarsu'nun çıkarılmasını engelledi. Çağlarsu konuşması talebinde ısrarcı olurken Başkan Arda söz vermeyeceğini belirtmesi sonrası ise AK Parti ve MHP'li üyeler alkışlayarak yönetimi protesto etti.

CHP'Lİ MECLİS ÜYELERİ İLE ZABITA ARASINDA ARBEDE

Çağlarsu'nun çıkarılması için gelen zabıtaların CHP'li Meclis Üyeleri tarafından engellenmesi sonrası olaya Gaziemir Belediyesi Zabıta Müdürü de müdahale etti. Çağlarsu'nun yanına gelen zabıta amiri meclis üyesini çıkarmak isteyince CHP'li Murat Serin 'Seçilmiş meclis üyesi o, biz buradayız çıkaramazsınız' diyerek Çağlarsu’yu savundu. 

Zabıta amirinin verilen talimatı belirterek “Biz niye buradayız o zaman” demesiyle birlikte mecliste ipler gerildi. Tansiyonun yükselmesi sonrası Başkan Arda Meclis oturumuna ara verirken, araya rağmen CHP'li üyeler ile zabıta amiri arasında tartışmalar büyüdü ve salonda arbede yaşandı.

FLAŞ 'TEHDİT' İDDİASI

Tartışmaların artması sonrası Başkan Arda meclisi sonlandırırken, gerilim meclis salonu dışına da taşındı. Seslerin yükseldiği olayda bir meclis üyesi 'Müdürse müdürlüğünü bilecek, o kim ki seçilmiş bir meclis üyesini tehdit ediyor… Beni dövdürecek miş bir de…" dedi

VİDEO KALDIRILDI

Öe yandan; belediyenin sosyal medya platformu Facebook üzerinden canlı yayınlanan ve sonrasında sayfada kalan meclis oturumu görüntüleri ise belediyenin sayfasından kaldırıldı. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0