Gaziemir'de yeni yıl yüksek tansiyonla başladı

Gaziemir Belediye Meclisi’nin yeni yılı tartışmalarla başladı. Bir önceki oturumda AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda yaşanan ‘sen’ polemiğinin yeninden gündeme gelmesi ve Atmaca'nın Başkan Arda’ya tekrar “Sen” diye hitap etmesinin ardından Başkan Arda meclisi yarıda keserek oturumu kapattı.

Gaziemir'de yeni yıl yüksek tansiyonla başladı

Gaziemir Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı ilk oturumu Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda idaresinde gerçekleştirildi. Meclise damgasını vuran konu ise Ak Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ve Başkan Arda arasında geçen ‘sen’ polemiği ve polemik nedeniyle meclisin erken sonlandırılması oldu. 

Meclisin gündeminde ise geçtiğimiz sene ilçede büyük krize neden olan Denetim Komisyonu seçimleri vardı.

“2022’NİN ZOR GEÇECEĞİNİ BİLİYORUZ”

Oturum başlangıcında konuşan Başkan Arda, zor bir yıl atlattıklarını, 2022’nin de zor olacağını ama yine de güçlü olacaklarını ifade etti ve "Zor bir yılı geride bıraktık. Umarım 2021 aradığımız bir yıl olmaz. Biz Gaziemir Belediyesi olarak geçtiğimiz yılda görevimizi layığı ile yaptığımızı ve elimizden geleni yaptığımız inanıyoruz. 2021'in son günlerinde kamu emekçilerimiz ile bir sözleşme yaptık. Türkiye'de ilk defa kumanya yardımı adı altında nakit ödeme gerçekleştireceğiz. Son günlerimizde 38 memur arkadaşlarımız performanslarından dolayı ikramiye verdik. Esnafa olan hiç borcumuz kalmadı. Son güne kadar hak edişine kadar ödemelerini yaptık ve 2022'ye güçlü girdik. Biz bütüncül olarak bakıyoruz ve işimizi iyi yapıyoruz. 2022'nin zor geçeceğini biliyoruz ancak buna rağmen Gaziemir Belediyesi olarak yeni yıldan etkilenmeyeceğiz. 2022'in ilk günü sıralı bir zam listesi ile karşılaştık. Birçok girdide artış yaşayacağız ve nasibimizi biz de alacağız. Güçlüyüz ayaktayız. 2022 ile tüm zorluklarına rağmen atlatacağımıza inanıyorum" dedi.

“HANGİ YÖNETMELİKTE YER ALIYOR?”

Başkan Arda’nın ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Atmaca bir önceki oturumda yaşanan 'sen' tartışmalarını hatırlattı ve  "Geçtiğimiz oturumlarda 'sen' diye hitap edemezsin ve 'ikinci defa söz vermiyorum' dediniz. 'Sen diye hitap edemezsiniz’ sözünün meclisinin hangi yönetmeliğine dayandığını size sormak istiyorum” diye konuştu. 

“TERBİYELİ İNSANLAR…”

Atmaca’ya yanıt veren Başkan Arda, "Terbiyeli insanlar 'sen' diye hitap etmez. Herkes burada terbiyesini takınacak. Size söz verdim gündem ile ilgili alakası olmayan şeyler söylediniz. Mahkemeye gideceksiniz gidiyorsunuz artık savcılık bire geri çeviriyor. Mahkemeye gidiyorsunuz hepsi geri dönüyor. Ben burada keşke Levent Çağlarsu keşke liyakat ile ilgili de bir şey deseydi. AKP ile al gülüm ver gülüm devam ediyorsunuz. Bu ülke batmış, ekonomisi yerle bir keşke zamlarla ilgili iki kelime bir şey söyleyebilseydiniz" ifadelerini kullandı.

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ

Oturumda, 2022 yılında görev yapacak olan Denetim Komisyonu üyeleri de seçildi. 

CHP grubu Denetim Komisyonu için Lütfü Özcan, Meral yiğit, Ali Ekber Sarıgül, Ali Kavasu isimlerini önerirken, AK Parti ise Uğur İnan Atmaca'yı önerdi.Yapılan oylama sonrası Lütfü Özcan 25, Meral yiğit 25,  Ali Ekber Sarıgül 11, Ali Kavasu 25 ve AK Parti'den önerilen Uğur İnan Atmaca ise 14 oy alarak Denetim Komisyonu'na seçildi.

“HER HALDE ELEKTRİK ZAMMINI DA ALLAH YAPTIRIYOR”

Gündem dışı konuşmalarda söz alan CHP'li meclis üyesi İbrahim Özkara, art arda gelen zamları eleştirirken AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı'nın eşinin İl Sağlık Müdürlüğü'nde aldığı görevi eleştirdi ve şunları söyledi; "Sayın Süleyman Soylu'nun Bursa da kendi partililerine bir konuşma gerçekleştirmiş. Açıklamada bunları' Allah yaptırıyor' diyorlar. Sarnıç'ta, tapu sorunlarını da Allah yaptırdı sanırım. Emekliye zammı, memura zammı, çalışana zammı Allah yaptırıyor… Her halde elektrik zammını da Allah yaptırıyor. Söyledikleriniz ile yaptıklarınız tutacak... AK Parti ilçe başkanını eşi İl Sağlık Müdürlüğünde 1 yıl önce geçici kadro ile işe başlıyor bu arkadaşımız ne hikmetse talepler doğrultusunda satın alma lojistik tedarik gibi bir birimin başına müdür yardımcısı olarak getiriliyor. Bu arkadaşımız Halil Arda başkanımız ve Gaziemir Belediyesi'ndeki atamalar için bir liyakat söyleminde bulunmuştu. Bu konuda nasıl bir açıklama yapacağını çok merak ediyorum."

“2022 YILI İÇİN 3 BİN TL'YE HALAY ÇEKECEKSİN” 

Söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu ise Başkan Arda’nın CHP İlçe Başkanı Kasım Özkan ile aralarını bozduğunu iddia etti ve "Meclis üyesi arkadaşımız AK Parti Meclis üyesi ile berber dükkanında karşılaşmamızı eleştirdi. Ben sayın başkanla oturur konuşurum her zaman bunda sorun yok. Ancak sizin başkanınız yüzünden CHP İlçe Başkanımız Kasım Başkan benle bir fotoğraf vermeye çekiniyor. Bu sizin yüzünüzden. Ben liyakati sizin gelmediğiniz meclis oturumunda açıkladım. Liyakat size göre ya da tek adam rejimlerinde liyakat biat edendir. AK Parti ve Cumhur İttifakı ülkeyi batırdı dedim, ancak Halil Arda'da Gaziemir'i batırdı dedim. Sevgi Yolu için yapılan çalışmaları Abdullah Arda Meydanı için de diliyorum. Geçtiğimiz günlerde sayın başkanımızın belediyemizde çalışan memurlarımız ile imzalanan sosyal denge tazminatının töreni yapıldı. Başkanımız kumanya yardımından bahsetti ancak ücretlerden bahsetmedi. Törene katılan çalışan var mıydı? 2019 yılında 3 bin 500 TL tazminat alırken, 2022 yılı için 3 bin TL'ye halay çekeceksin… İnsanlar parsı düştü diye oynar mı” dedi.

“SİZ HALİL ARDA’YI TANIMAMIŞSINIZ”

İddialara yanıt veren Başkan arda Arda, "Kardeşin ile ilişkilerin hayırlı uğurlu olsun. Keşke liyakat ile ilgili kardeşinin eşi İl Sağlık Müdürlüğüne atanmış, keşke liyakat ile ilgili de bir şey deseydiniz. Siz Halil Arda'yı tanımamışsınız. Halil Arda'nın 1 kuruş ile hesabı olmadığını biliyorsunuz. Liyakatli çalışanlarımızı İl Sağlık Müdürlüğü çok istedi ancak hepsi bize lazımlar. Memurlara bin 100 TL kumanya yardımı veriyoruz. İnşallah iktidar olduğumuzda hepsini değiştireceğiz. Sayıştay'ın kararları ortada. Bunu değiştirecek iktidar. Hangi AK Partili belediye bunu veriyor? Bir tane AK Partili Belediye gösterin 4 bin 800 TL dışında ücret ödeyen. Emeklinin maaşı kalmış asgari ücretin aldın. Bugüne kadar söylediğiniz her şeyin günahı boynunuzun altında" diye konuştu.

'SEN' SÖZÜ MECLİSİ KAPATTIRDI

AK Parti Grup Başkanvekili Atmaca, "Şu çifte standart meseli can sıkıyor. Bizim bazı ifadelerimizde burada olmayan kişi hakkında konuşamazsınız dediniz. Bunu ben değil “sen” söylüyorsun" dedi.
Başkan Halil Arda Atamaca'nın 'sen' sözü sonrası sözünü keserek meclis oturumunu kapattı. Arda'nın kararı sonrası ise meclis salonunda AK Partili üyeler başkana itiraz ederken Atmaca ise sözünün bitmediğini ısrarla dile getirdi.

ARDA VE ATMACA ARASINDA 'KAÇMA' POLEMİĞİ

Başkan Arda'nın Atmaca'nın yanından salondan çıkmaya çalışması sırasında Atmaca Başkan Arda'ya yönelik “Anca böyle kaçarsın zaten” sözlerini kullanırken, Atmaca'ya dönen Başkan Arda ise ' hiçbir yere kaçmıyorum buradayım' sözleri ile yanıt verdi. Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu'da Arda'ya tepki gösterirken 'Burası babanızın çiftliği değil, böyle şey mi olur' diyerek eleştiride bulundu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0