Gazetecilerden Başkan İduğ’a teşekkür

Bornova Belediyesi şeffaf yönetim anlayışı gereği, meclis karar özetlerini gazetelerde yayınlamak için düğmeye bastı.

Gazetecilerden Başkan İduğ’a teşekkür

Önceki gün yapılan Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısında komisyona havale edilen teklifin meclisten geçmesi durumunda meclis kararları İzmir’de günlük yayın yapan yerel gazetelerde yayınlanacak. Kararın Belediye Meclisi’nden geçmesi durumunda Bornova Belediyesi’nin çalışmalarıyla ilgili tüm süreçler şeffaf bir şekilde gazetelerden de takip edilebilecek.

Konunun mecliste görüşülmeye başlanmasının ardından İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi, yönetim kurulu üyeleri ve yerel gazetecilerin temsilcileri ile birlikte Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’u ziyaret ederek verdiği destekler nedeniyle teşekkür etti. 

İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’ın da bulunduğu ziyarette gazetelerin ayakta kalabilmelerinin ve bağımsızlıklarını koruyabilmelerinin önemine dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Demokrasilerde 4. Kuvvet olarak öne çıkan basın, şeffaflığın ve hesap verebilirliğin en önemli ayaklarından biridir. Hem bu şeffaflığı sağlamak hem de içinde bulunduğumuz ekonomik koşullardan gazetelerin olumsuz etkilenmemesi için destek olmak amacıyla Büyükşehir Belediyemizin ardından biz de meclis karar özetlerimizi günlük yerel gazetelerimizde yayınlamak amacıyla yola çıktık” dedi. 

ÖZGÜR GAZETECİLİK MÜCADELESİ

İGC Başkanı Dilek Gappi, Türkiye’nin içinde bulunduğu durum nedeniyle pek çok sektör gibi gazetelerin de ayakta durmakta güçlük çektiğini belirterek, “Biz özgür gazetecilik için mücadele ediyoruz. Ancak bu mücadeleyi verirken güçlük yaşıyoruz. Maliyetlerimiz en az yüzde 50 düzeyinde arttı. Gelirlerimizde ise hiçbir artış yok. Bazı sektörler maliyet artışlarını fiyatlarına yansıtabiliyor ancak gazetelerimizin bunu yapması ne yazık ki mümkün olmuyor. Ne gazetelere zam yapabiliyoruz ne aldığımız ilanları arttırabiliyoruz. Bu ortamda Bornova Belediye Başkanımızın günlük gazetelerde meclis karar özetlerini yayınlama kararı alması yerel basına destek anlamında çok büyük bir adım. Örnek olmasını dilediğimiz bu destek nedeniyle yönetim kurulu üyelerim ve gazeteciler adına teşekkür ediyorum” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0