Fahrettin Altaylı kadınlardan 'yoga yasağı'na yogalı protesto

İzmir'in Karabağlar ilçesine bağlı Fahrettin Altay Mahallesi’nde bir grup kadın, Eskişehir'deki bir parkta ‘CİMER'e şikâyet’ gerekçesiyle yoga yapmaları engellenen kadınlara destek vermek için topluca yoga yaptı.

Fahrettin Altaylı kadınlardan 'yoga yasağı'na yogalı protesto

Geçtiğimiz hafta sonu Eskişehir’de Türk Dünyası Kültür Vakfı’na ait olan Dede Korkut Parkı'nda yoga yapan kadınların Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)'e şikayet edildikleri gerekçesiyle emniyet güçleri tarafından müdahale edilerek engellenmesinin yankıları sürüyor.

Türkiye’nin dört bir yanından tepki seslerinin yükseldiği bu olaya İzmir’deki kadınlar da kayıtsız kalmadı.

Geçtiğimiz günlerde Gündoğdu Meydanı’nda bir grup kadının yoga yasağına tepki göstermek için topluca yoga yapmasının ardından benzer bir protesto da Karabağlar ilçesinde yapıldı.

Fahrettin Altay Mahallesi’nde yaşayan bir grup kadın, akşam saatlerinde mahalledeki bir parkta bir araya gelerek, toplu halde yoga yaptı. Eskişehirli hemcinslerine destek veren kadınların eylemi renkli görüntülere sahne oldu.

"PARKLARIMIZDA ÇOCUK DA SALLARIZ, YOGA DA YAPARIZ”

Fahrettin Altaylı kadınlar yapmış oldukları yazılı açıklamayla hak ve özgürlüklerinin kısıtlanamayacağına vurgu yaparak Eskişehir’de yaşanan olayı kınadıklarını belirtirken, Eskişehir’deki kadınlara da destek mesajı verdi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Bizler Fahrettin Altay kadınları olarak kadına yönelik şiddeti, kadınların toplum içinde ya da özel hayatta cinsiyete dayalı olarak fiziksel, cinsel ve psikolojik zarar görmesini kınıyoruz.

Kadın özgürlüğünün keyfi olarak engellenmesi bizim için şiddettir. Parklarımız tüm halkın faydalanması içindir. Bizler parklarımızda çocuk da sallarız, horon da teperiz, yoga da yaparız. Özgürlüklerimiz kısıtlanamaz. Biz kadınlar haklarımızın arkasındayız. 

Kadına yönelik her türlü şiddetle mücadelenin aynı zamanda demokrasi ve özgürlük mücadelesi olduğunu bir kez daha hatırlatıyor, Fahrettin Altaylı kadınlar olarak mücadelemize devam edeceğimizi belirtiyoruz. Eskişehir yanındayız.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0