Eski başkan Sesli’den Başkan Demirezen’e ‘BAYSAN’ yanıtı

Bayındır Belediyesi eski Başkanı Ufuk Sesli, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen’in geçtiğimiz günlerde bir röportajında Sesli’nin BAYSAN arazisinin kullanım hakkı için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne dava açtığı iddialarına yanıt verdi.

Eski başkan Sesli’den Başkan Demirezen’e ‘BAYSAN’ yanıtı

Sesli, “Tarafımca İzmir Büyükşehir Belediyesine görev sürem boyunca herhangi bir dava açılmadığı gibi Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalışılmıştır” dedi.

Bayındır Belediyesi eski Başkanı Ufuk Sesli, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen’in geçtiğimiz günlerde bir röportajında belediye başkanlığı döneme ilişkin iddialarına yanıt verdi.

Başkan Demirezen, verdiği röportajda İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan BAYSAN’la ilgili Sesli’nin BAYSAN arazisinin kullanım hakkı için Büyükşehir’e dava açtığını ifade etmişti. 

Öte yandan; eski belediye başkanı Sesli, Demirezen’in iddialarına yaptığı açıklamayla yanıt verdi. 

Sesli, açıklamasında iddiaları yalanladı ve şunları söyledi;

“BAYSAN Bayındır halkının, köy muhtarlıklarının ve belediyenin oluşturduğu sermaye ile kurulmuş bir şirkettir. Daha sonra şirkete özel idarede ortak olmuştur. 6360 sayılı kanunla köy muhtarlıkları, belde belediyeleri ve özel idare kapatılınca valilikteki paylaştırma komisyonu şirketi hiç alakası yokken defterdarlığa vermiştir. Şirket defterdarlığa verilince Belediye olarak bize verilsin diye biz ve büyükşehir belediyesi ve valiliğe dava açtık. Biz büyükşehirle kardeş gibi beraber hareket ettik. Biz Bayındır Belediyesi olarak Başkanlığım döneminde 4-5 kere bizzat ben ve ekibimle davalara katıldık. Yani bu iş hiç kolay olmadı. Ancak şirketin kime verileceğine karar verilmeden davalar devam ederken benim görev sürem bitti.

Bayındır Belediye Başkanı Sayın Uğur DEMİREZEN 31 Mayıs tarihli Bayındır haber röportajında ismimi kullanıp “belediye başkanlığı yaptığım dönemde BAYSAN arazisinin kullanım hakkı için İzmir Büyükşehir Belediyesine karşı dava açıldığını” ifade etmiştir. Tarafımca İzmir Büyükşehir Belediyesine görev sürem boyunca herhangi bir dava açılmadığı gibi Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalışılmıştır. Bayındır Belediye Başkanını ismimi kullanma hususunda daha dikkatli olmaya davet eder görevinde başarılar dilerim.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0