Erdoğan’ın ‘Nas’ çıkışına CHP’li Yücel’den tepki: Türkiye ayetlerle yönetilemez!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faizlere ilişkin “Neymiş efendim? Faizleri düşürüyormuşuz.

Erdoğan’ın ‘Nas’ çıkışına CHP’li Yücel’den tepki: Türkiye ayetlerle yönetilemez!

Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim” ifadelerine tepki gösterdi. Erdoğan’ın ifadelerini ‘dini duyguların sömürülmesi’ olarak yorumlayan Başkan Yücel, “"Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik ve sosyal hukuk devletidir" ve asla surelerle ayetlerle yönetilemez” dedi.

 Türkiye’de yıllardır var olan ekonomik kriz son günlerde kendini daha da hissettirmeye başlayarak bir buhran haline geldi.

A’dan Z’ye tüm tüketim ürünlerine art arda gelen zamlarla vatandaşların alım gücü günden güne erirken her gün rekor tazeleyen döviz kurları, ülkeyi ekonomik bir çıkmazın eşiğine getirdi.

Uygulanan ekonomik politikalar neticesinde faiz oranlarının düşürülmesi döviz kurlarını yükseltirken muhalefetin eleştiri okları ise iktidara yöneldi.

YÜCEL'DEN ERDOĞAN'A 'AYET' TEPKİSİ

Konuya ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Neymiş efendim? Faizleri düşürüyormuşuz. Benden başka bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim. Hüküm bu" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan; Erdoğan’ın sözlerine İzmir siyasilerinden yanıt da gecikmedi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Erdoğan’ın ifadelerini ‘dini duyguların sömürülmesi’ olarak yorumlarken Türkiye’nin ayetlerle yönetilemeyeceğini söyledi.

Başkan Yücel, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Devletin A’dan Z’ye vatandaştan tahsil ettiği her şeye faiz uygulayan, oğluna “gemicik” alırken uygun faizli geri ödemeden yararlanan Erdoğan’ın, politika faizi için “Naslar neyi gerektiriyorsa onu yapacağım” çıkışından sonra döviz haftaya rekor tazeleyerek başladı. KYK borcunu ödeyemeyen öğrencilere %22 faiz işletip, icra takibi başlatırken aklınıza gelmeyen "Nas", mütedeyyin seçmenin en temiz dini duygularını sömürmek için aklınıza geliyor. İş dünyasına ayar vererek, sopa göstererek piyasaları geren, güvensizlik ortamı pompalayan Erdoğan, her fırsatta Katar’a göz kıpmayı da ihmal etmiyor. Önlerine gelen anket sonuçlarından sonra her tuşa basarak kurtulmaya çalışan saray eşrafına hatırlatmak isterim ki; "Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik ve sosyal hukuk devletidir" ve asla surelerle ayetlerle yönetilemez!”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0