Dikili’de kitap günleri ve festival heyecanı

Kültür ve sanat faaliyetlerinde somut adımlar atan Dikili Belediyesi , “1.Dikili Kitap Günleri” ve “36. Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali” için tüm hazırlıkları tamamladı.

Dikili’de kitap günleri ve festival heyecanı

“Kitap Dikili’de Güzel” sloganıyla 22-28 Ağustos tarihleri arasında edebiyat ve kültür rüzgarının eseceği Dikili’de Türkiye’nin önemli yazarları, şairleri, siyasetçileri Dikili’de vatandaşlar ile bir araya gelecek. Yayıncılar Kooperatifi  (YAYKOOP) işbirliği ile 75. Yıl Parkı’nda gerçekleşecek olan “1. Dikili Kitap Günleri”  bir hafta boyunca söyleşi,  imza günleri ve çeşitli etkinlikler ile zengin içerikli programlar sunacak. 

Festivale Yeni Türkü, Derya Uluğ ve Süheyl & Behzat Uygur Tiyatrosu damga vuracak.

Kitap günlerinin ardından 30-31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan “36. Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali”nde spor, çocuk etkinlikleri, paneller ve belgesel gösteriminin yanı sıra 75. Yıl Parkı’nda Yeni Türkü ve Derya Uluğ konserleri gerçekleşecek, Süheyl & Behzat Uygur Tiyatrosu’nun “Süt Kardeşler” oyunu sergilenecek. 

Başkan Kırgöz: “Büyük Zaferin 100. yılını festival coşkusuyla kutlayacağız.”

Yaklaşık iki hafta boyunca Dikili’de edebiyat, kültür ve sanat rüzgarlarının eseceğini belirten Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, “Kent tarihinde bir ilki gerçekleştirerek ‘1. Dikili Kitap Günleri’ne ev sahipliği yapıyoruz. Güneşin en güzel battığı yer Dikili’mizde, denizden esen meltem rüzgarının iyot kokusuyla beraber kitap kokusunu da sokaklarımızda dolaştıracağı, şiirlerin yankılanacağı bu anlamlı etkinlikte ülkemizin değerli yazar, edebiyatçı, şair ve siyasetçilerini panel ve imza günlerinde halkımızla buluşturuyoruz. 30-31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde sergiler, konserler, tiyatro, belgesel gösterimleri, spor etkinlikleri ve paneller ile zenginleştirdiğimiz ‘36. Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali’ni gerçekleştireceğiz. Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı 30 Ağustos Zaferi’nin 100. yıl dönümünü de festivalimiz kapsamında coşkuyla kutlayacağız.” diyerek tüm vatandaşları her iki etkinliğe davet etti.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0