Depremzedelere müjde: Müteahhit garantörlüğü ve kredi şartları...

DİSK Genel-İş Sendikası 8 Nolu Şube, Karşıyaka Belediyesi’nde çalışan işçilerin maaşlarını alamadıkları ya da parça parça aldıkları gerekçesiyle belediye binası önünde basın açıklaması düzenledi.

Depremzedelere müjde: Müteahhit garantörlüğü ve kredi şartları...

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği, bugün yaptığı yazılı açıklama ile deprem mağduru vatandaşlara müjdeyi verdi. İZDEDA açıklamasında, ‘’ Gerek müteahhit garantörlük şartları gerekse kredi kullandırım şartları piyasada uygulanan şartlar ile aynı hale getirilmiştir. Kooperatif kurarak binalarını yaptıracak olanlar ile ilgili gerekli mevzuat değişikliklerinin de en kısa zamanda yapılacağı bilgisi verilmiştir’’ ifadeleri kullanıldı.

İzmir’in Seferihisar ilçesinde meydana gelen büyük İzmir depreminden sonra depremzedelerin sorunlarına çözüm bulunamamış ve yüzlerce vatandaş mağdur olmuştu. İzmir Depremzedeleri Dayanışma derneği (İZDEDA) bugün yaptığı açıklamada, depremzedelere kullandırılması planlanan kredinin şartlarının ağır olduğu sebebiyle yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlandığı belirtti.  

Kentsel Dönüşüm Kredisine ihtiyacı olduğunu hükümet yetkililerine bildiridiğini aktaran İZDEDA açıklamasında, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım öncülüğünde kurulan heyet ile birlikte Halk Bankası yetkilileri ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlandığı ancak, kredinin işleyişi ve tahsisi konusunda gerek mevzuatsal gerek uygulama anlamında sorunlar ortaya çıktığını ve depremdezelerin krediyi kullanmadığı öğrenildi. 

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ile beraber banka yetkilileri ile görüşmelerin devam ettiğini aktaran İZDEDA, depremzedelere kullandırılması planlanan kredinin şartlarının; müteahhit firmalar açısında ağır olduğu, hayatın olağan akışında belirlenen şartların sağlanmasının mümkün olmadığını ve bina maliklerinin ortak bir paydada bulaşamadığını belirtti. İZDEDA yazılı olarak yaptığı açıklamasında, ‘’ Banka yetkilileri ilettiğimiz konulara hassasiyet ile yaklaşmış, ilettiğimiz tüm sorunları ortadan kaldırmış ve ilgili kredinin depremzedelere ulaştırılabilmesini çözüme kavuşturarak derneğimize bilgi vermiştir. Gerek müteahhit garantörlük şartları gerekse kredi kullandırım şartları piyasada uygulanan şartlar ile aynı hale getirilmiştir. Kooperatif kurarak binalarını yaptıracak olanlar ile ilgili gerekli mevzuat değişikliklerinin de en kısa zamanda yapılacağı bilgisi verilmiştir’’ ifadeleri kullanıldı. 

Öte yandan AK Partili Binali Yıldırım’a iletilen sorunların da çözüme kavuşması için açıklama yapan İZDEDA, Kredinin 2 yıl ÖDEMESİZ toplam 12 yıl vade ile kullandırılması, depremzedeler için hayati önem taşıyan ve birçok mağduriyeti giderecek olan; kentsel dönüşüm kredisi başvuru süresinin YIKIM TARİHİ + 2 YIL olarak güncellenmesi gerektiğini belirtti. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0