Depremzedelerden Büyükşehir'e teşekkür: Halk Konut umut oldu

İzmir depreminde hasar alan ve yıkılan binaların yeniden yapımı için İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Bayraklı Belediyesi katkılarıyla hayata geçirilen Halk Konut Projesi depremzedelere umut oldu.

Depremzedelerden Büyükşehir'e teşekkür: Halk Konut umut oldu

İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, Halk Konut -4 Kooperatif Üyesi Dilek Çavuşoğlu ve Halk Konut-6 Kooperatif Üyesi Mahmut Demir halk konut projesinin yaraları bir nebze de olsa kapattığını ve depremzedelere umut olduğunu belirterek, izmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

 İzmir depreminde hasar alan ve yıkılan binaların yeniden yapımı için İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Bayraklı Belediyesi katkılarıyla hayata geçirilen Halk Konut Projesi depremzedelere umut oldu. İZDEDA Başkanı Haydar Özkan,  Halk Konut -4 Kooperatif Üyesi Dilek Çavuşoğlu ve 

Halk Konut-6 Kooperatf Üyesi Mahmut Demir, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e teşekkür etti. 

Benim için Halk Kooperatif yuva demek

Halk Konut -4 Kooperatif Üyesi Dilek Çavuşoğlu, '’Benim için Halk Kooperatif yuva demek. Güven demek, gelecek demek. Önümüzde büyük bir bilinmezlik vardı, ne yapacağımızı bilemiyorduk. Çok kötü günler yaşadık. Özellikle belediyenin garantörlüğünde yapılması umut verdi bize. Belki belediye ve İZDEDA buna el atmasaydı biz yıllarca evlerimize kavuşamayacaktık’’ ifadelerine yer verdi.

Apalamadan biz yürüdük

Halk Konut-6 Kooperatif Üyesi, Mahmut Demir, ‘’Halk konut benim için, tüm komşularımın yuvasına kavuşması demek. İki odalı bir yere doldurduk eşyalarımızı, komşularımızın balkonlarına doldurduk. Çok büyük şeyler yaşadık. Halk Koop zaten bir sosyal belediyecilik olarak öne çıktı. Yani bize belediyenin verdiği bir ödül bu. Sosyal belediyecilik Tunç Soyer ve yukarıdaki sosyal demokrat düşünceler, A ya da B partisi demiyorum. Bunlar zaten otomatikman bunu getiriyor, getirmesi gerekir. Yani bunun için ben gözü kapalı olarak gidiyorum. Biz buradan başladık, ilk adımımız bu bizim. Apalamadan biz yürüdük, sağ olsun onlar sayesinde’’ dedi.

Umutsuzluğun olduğu yerde umut olarak doğdu

İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, ‘’ Benim için umut demek, kurtuluş demek. biz tam umudumuzu kaybetmişken Dilber Apartmanı’nda depremzedelerimizin isteği üzerine Büyükşehir Belediyemiz ile bir görüşme gerçekleştirdik. Tam umutsuzluğun olduğu yerde umut olarak doğdu. Halk Konut Bilgilendirme Ofisi olarak bir bölümüzü açtık. Burada teknik olarak bizim arkadaşlarımız kooperatif kuran bina yöneticilerimize ilk adımdan son inşaat aşamasına kadar her konuda yardımcı oluyorlar’’ ifadelerini kullandı.

Omuz omuza yaraları sarıyoruz.

Teşekkür videosunu sosyal medya hesabından paylaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ''’Depremzedelerimizle omuz omuza yaraları sarıyoruz. Türkiye'de ilk defa hayata geçirilen Halk Konut projemiz ile kooperatif kurarak, vatandaşlarımızın kendi binalarının müteahhidi olmalarını sağladık. Belediye güvencesiyle yürüttüğümüz projeyi büyütmeye kararlıyız’’ dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından, ‘’Depremzedelerimizle omuz omuza yaraları sarıyoruz. Türkiye'de ilk defa hayata geçirilen Halk Konut projemiz ile kooperatif kurarak, vatandaşlarımızın kendi binalarının müteahhidi olmalarını sağladık. Belediye güvencesiyle yürüttüğümüz projeyi büyütmeye kararlıyız’’ dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0