ÇYDD iş birliği artarak sürecek

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, kendileri ile iş birliği içinde Cumhuriyet’in 100. Yılında biri 300, diğeri de 112 kişilik iki kız öğrenci yurdu açmayı planlayan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’u ziyaret etti.

ÇYDD iş birliği artarak sürecek

 ÇYDD’nin kurucu genel Başkanı Türkan Saylan’ın doğum gününe denk gelen ziyarette üzerinde güçlendirme çalışmaları süren 300 kişilik yurdun fotoğrafının bulunduğu pasta kesilerek hem Saylan'ın doğum günü hem de artan iş birliği kutlandı

ÇYDD Genel Başkan Yardımcıları Lale Platin ve Avukat Sedat Durna’nın yanı sıra ÇYDD bağışçısı İstanbul Rotary Kulübü Başkanı Ata Köseoğlu’nun da katıldığı ziyarette, kız öğrencilerin en büyük sorunu olan barınma sorununu çözmek için işbirliğini artırma kararı alındı.

Kapasiteyi arttırmak gerekiyor

Bornova’nın 100 binin üzerinde öğrenciyle bir üniversite kenti olduğunu hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bu öğrencilerin dörtte üçü başka şehirlerden geliyor. Bu nedenle ciddi bir barınma talebi var. Özellikle çocuklarını Anadolu’dan gönderen ailelerden çocuklarının barınmasında güven duygusu çok öne çıkıyor. Aileler çocuklarını güvenle bırakabilecekleri bir yer olmadığı düşüncesiyle çocuklarını üniversiteye göndermemeyi ya da çocuğun kapasitesi çok daha yukarıdayken kendi şehirlerindeki daha küçük üniversiteleri tercih edebiliyor. ÇYDD’nin çıktığı bu yolda yerel yönetim olarak bizler de katkı koyuyor, öncülük yapmak için çaba sarf ediyoruz. Umut ediyorum ki bir ülke stratejisi olarak kız çocuklarının barınma sorununu, eğitim sorununu ortadan kaldırabiliriz. Çünkü kalkınma ancak kadın eğitimi ile başlayabilir” diye konuştu. Başkan İduğ ilk etapta barınma kapasitesini 767’ye çıkarmayı, ardından da 1000 kişilik kapasiteyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

“Bu yurt çok önemli”

ÇYDD eski Başkanı Türkan Saylan’ın “Emek hiçbir zaman boşa çıkmaz” sözünü hatırlatan ÇYDD Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, “Bornova Belediyesi’nin Mustafa İduğ başkanın ve ekibinin emekleriyle ÇYDD’nin emekleri birleşince ortaya çok güzel bir sonuç çıktı. Hemen yanı başımızda kız çocuklarımızın güvenle, özellikle bunun altını çizmek istiyorum, kendi özgür iradeleriyle kararlarını alabilecekleri bir ülkeye yetişmesi için, bu yurt çok ama çok önemli. Bu yurdun yapılmasında emek veren Bornova Belediyesi ve ÇYDD’ye ve bu iki kuruma destek veren tüm bağışçıları kutluyorum. Tıpkı bizler gibi herkes Mustafa Kemal Atatürk'e borcunu ödüyor. Atatürk Cumhuriyeti’ne borçluyuz. Atatürk’ün yaptıkları yanında bizim yaptıklarımız hiç zor değil. Bu yolculukta bizimle birlikte olan Bornova Belediye Başkanımız Dr. Mustafa İduğ’a çok teşekkür ediyorum. Bugün yaptığı çok büyük bir incelik” dedi.Yüksel, “Bu pastanın çok daha büyüğünü kızlarımızı bu yurda yerleştirirken keseceğiz. O da çok kısa süre sonra olacak. Nu mutlu Atatürk’ün evlatlarına, torunlarına, iyi ki varız” diye konuştu.

ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Lale Platin de, “Bütün destekçilerimize binlerce kez teşekkür ediyorum. İnşallah bitireceğiz ve 300’lerde kalmayacağız ve daha da çok yurt yapacağız. Bu bizim için çok önemli” dedi.

Yeni destekler

ÇYDD bağışçılarından İstanbul Rotary Kulübü Başkanı Ata Köseoğlu ise, ÇYDD’nin kendisinin ve rahmetli eşinin gönül bağı olan bir kuruluş olduğunu belirterek, “Türkiye’nin geleceği eğitimden ve kız öğrencilerden geçiyor. O yüzden ÇYDD’nin Bornova Belediyesi ile ortak olarak yaptığı bu projeyi öğrendiğim zaman gerçekten çok heyecanlandım. Hem kendi adıma hem de İstanbul Rotary Kulübü olarak bir çalışma yapıp yurdun bir kısmının teşrifatını da biz üstlenebiliriz. Eminim bu alanda çok kısa zamanda pek çok destek bulunacaktır” diye konuştu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0