CHP'li Yücel'den AK Parti İzmir'in ihale eleştirilerine sert yanıt!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti İzmir İl teşkilatından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gelen Buca Metrosu ihalesine yönelik eleştirlere sosyal medyadan yaptığı açıklamayla yanıt verdi.

CHP'li Yücel'den AK Parti İzmir'in ihale eleştirilerine sert yanıt!

Açıklamasında ''Size kısa bir fıkra anlatayım'' diyen Yücel, ''AKP’li vekiller ve yöneticiler, ihalelerde şeffaflık olması ve şaibe olmaması için açıklama yapmışlar. İş yapmak için değil, yandaşa kaynak aktarmak İçin, kişiye özel ihaleler yapan bir anlayışın, yasalara uygun ve İzmir’in kaynaklarının korunması için işin ehline verilmesinin amaçlandığı bir ihaleyi anlamaması ve şaşırması normal. Durun daha çok şaşıracaksınız! Az kaldı, sandık geliyor.'' dedi.

 İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca ilçesinde yapılacak olan metro inşaatının ihalesini 3 milyar 921 milyon 481 bin lira teklif veren firmaya verdi. Bunun üzerine AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve AK Parti İzmir milletvekillerinin ihale için bir başka firmanın 3 milyar 393 milyon lira ile en düşük teklifi vermesine rağmen 529 milyon Türk Lirası ile daha fazla teklif veren firmaya verilmesine yönelik yaptıkları ihalelerde şeffalık olması eleştirilerine CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den yanıt geldi.

CHP İl Başkanı Yücel, sosyal medyadan açıklama yaparak tepkisini dile getirdi.

Yücel, ''Size kısa bir fıkra anlatayım; 'AKP’li vekiller ve yöneticiler, ihalelerde şeffaflık olması ve şaibe olmaması için açıklama yapmışlar'

Şeffaf, şartnamelere uyan tüm firmaların katılabileceği, yasaya ve ahlaka uygun ihaleleri, sadece CHP’li belediyelerde gören AKP’liler!

Türkiye’nin kaynaklarının FETÖ’ye ve 5’li çeteye, üstelik ihalesiz özel davetlerle peşkeş çekildiği, karşılığında milyon dolarlık saatler, ayakkabı kutularında dolarlar, sıfırlanamayan paralar alındığı günlerde neredeydiniz?

İzmir büyükşehir belediyemiz Buca metrosu için, uluslararası denetimin yapıldığı, bir çok firmanın katıldığı şeffaf bir ihale yapınca, alışık olmadıkları bu ihale tarzına şaşırdılar anlaşılan.

İş yapmak için değil, yandaşa kaynak aktarmak İçin, kişiye özel ihaleler yapan bir anlayışın, yasalara uygun ve İzmir’in kaynaklarının korunması için işin ehline verilmesinin amaçlandığı bir ihaleyi anlamaması ve şaşırması normal.

Durun daha çok şaşıracaksınız! Az kaldı, sandık geliyor.''

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0