CHP'li Özkan'dan AK Partili Muçay'a 'atama' çıkışı

CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, AK Partili mevkidaşı Serdar Muçay’ın bir kamu hastanesinde hemşirelik yapan eşinin İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı olarak atandığı yönündeki haberlere tepki gösterdi. Özkan, ‘‘Halkın çocukları ömrünü vererek özel sektörde dahi iş bulamazken, AKP’li kadroların eşleri, dostları tüm devlet kadrolarını adeta gasp ediyor!’’ dedi.

CHP'li Özkan'dan AK Partili Muçay'a 'atama' çıkışı

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nde gerçekleştirildiği öne sürülen yeni görevlendirmeler, yerel siyasette tartışmalara yol açtı.

Cumhuriyet’ten Erman Şentürk’ün haberine göre, AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Serdar Muçay’ın bir kamu hastanesinde hemşire olarak görev yapan eşi, İl Sağlık Müdürlüğü’ne müdür yardımcısı olarak atandı. Satın alma, tedarik ve lojistik gibi kritik alanlarda faaliyet gösteren ve kamu hastanelerinin mali konularda yönetimini üstlenen birimin başına getirilen Muçay’ın eşinin, yalnızca bir yıl önce uzman kadrosunda sözleşmeli olarak göreve başladığı öğrenildi. 

ÖZKAN’DAN 'LİYAKAT' VURGUSU

Yaşanan bu gelişme CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan’ın büyük tepkisini çekti. Özkan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

‘‘AKP İlçe Başkanı Serdar Muçay, dün “Pazartesi günü gözünüz kulağınız bizde olsun” demiş. Bugün gazetelere bir baktık ki, Muçay’ın eşi, sadece 1 yıl içinde sözleşmeli hemşirelikten, il sağlık müdür yardımcılığına yükselmiş!

LİYAKATli yükselişin heyecanını da kamuoyuyla 1 gün önceden paylaşmış. Halkın çocukları ömrünü vererek özel sektörde dahi iş bulamazken, AKP’li kadroların eşleri, dostları tüm devlet kadrolarını adeta gasp ediyor!

Gasp ettiğiniz bu kadroları, liyakata dayalı yönetim anlayışımızla birlikte, hak edenlere vereceğiz.'' 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0