CHP'li Bayır Kemalpaşa esnafını dinledi: Esnafın ikinci ortağı elektrik şirketleri!

CHP İzmir İl Başkanlığı’nın görevlendirmesiyle, hafta başından bu yana Konak, Karabağlar, Buca’da esnaf ziyaretleri gerçekleştiren İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın son durağı Kemalpaşa oldu.

CHP'li Bayır Kemalpaşa esnafını dinledi: Esnafın ikinci ortağı elektrik şirketleri!

Esnafa bir dokunup, bin ah işiten Bayır, ’’Yılbaşından bu yana gelen zamlarla birlikte, insanlar ayakta kalmakta güçlük çekiyor. İktidar, kaşıkla verdiğini kepçeyle geri alıyor. Millet fahiş elektrik faturalarını nasıl ödeyeceğini kara kara düşünüyor. Kira parasından daha fazla elektrik faturası geliyor. Esnaf önceden, ‘Kazancımıza iş yeri sahipleri ortak’ derdi. Yapılan zamlarla birlikte, ikinci bir ortakta elektrik dağıtım şirketleri oldu. İnsanlar bırakın işyerlerinde kazakla oturmayı, paltoyla müşteri karşılıyor’’ dedi.

Ülkenin geleceğine daha fazla zarar vermemek adına bir an önce erken seçime gidilmesinin gerektiğinin altını çizen Bayır, ’’5’li çetenin servetine servet katmak için milleti bir dilim ekmeğe muhtaç ettiler. İnsanlarımız, ocak söndüren faturaları ödeyemiyor. Elektriğe gelen %127’lik zamdan sonra, soğuğun da etkisi ile faturalar katlanarak, büyümeye devam ediyor. İnsanlar borcu, borçla kapatmaya çalışıyor. İktidara çağrı yapıyoruz. Artık yönetemiyorsunuz’’ dedi.

"Nerede görülmüş elektrik faturasını ödeyebilmek için kredi çekmek"

Yaşam pahalılığı karşısında, vatandaşların ayakta durmakta güçlük çektiğini belirten Bayır, ‘’Maaşlara yapılan zamlar, daha cebe girmeden, enflasyona yenik düşüp, buhar olup uçuyor. Hemen hemen her gün raflardaki ürünlere zam geliyor. Çalışanlar, yapılan zammın fiyatını değiştiremeden, aynı ürüne tekrar zam geliyor. Krizin etkisiyle, maddi yönden ezilen vatandaş, çareyi kredi çekmekte buluyor. Nerede görülmüş; elektrik faturasını ödeyebilmek için kredi çekmek?  Esnaf pandeminin yaşattığı sıkıntılı süreçten çıkmaya çalışırken, asıl darbeyi faturalardan, enflasyon farkından yiyor. Kiradan fazla elektrik faturası ödüyor. Bu duruma çözüm bulunmazsa, üzülerek ifade etmek isterim ki, çok kepenk iner. Son verilere göre; küçük ve orta boy işletmelerin bankacılık sektörüne olan kredi borçları döviz kurunda yaşanan artışı da etkisiyle kasımda bir önceki aya göre 93 milyar lira artarak 1 trilyon 112,5 milyar liraya kadar yükseldi. Vatandaşların bankalar ve finansman şirketlerine olan borcunun 807,2 milyar lirası bireysel (konut, otomobil, ihtiyaç) kredilerinden, 210 milyar lirası da kredi kartlarından kaynaklanıyor. Vatandaşın borçlarında yılbaşından bu yana ise 105,4 milyar lirası tüketici kredilerinden, 59 milyar lirası da kredi kartlarından olmak üzere toplam 164,5 milyar liralık artış yaşandı. 20 senedir ülkeyi yöneten anlayışın, ülkemizi getirdiği nokta bu. Bu faturalar iktidarı bitirecek. Ekonomi ile geldiler, ekonomi ile gidecekler’’ diyerek sözlerini bitirdi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0