CHP İzmir il başkanlığına ırkçı saldırı

CHP İzmir İl Başkanlığı’nın geçtiğimiz ay hizmete açılan yeni binasına dün gece ırkçı saldırı düzenlendi. Binaya, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce faşizan ifadeler yazıldı. İl Başkanı Deniz Yücel, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

CHP İzmir il başkanlığına ırkçı saldırı

CHP İzmir İl Başkanlığı, geçtiğimiz kasım ayında yeni il başkanlığına taşınmıştı. 

Başkanlık binasının resmi açılışı henüz yapılmamışken binaya ırkçı saldırı düzenlendi.

Alsancak’ta bulunan il başkanlığı binasına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ‘Kahrolsun HDP, PKK’, ‘CHP Atatürk’ün partisi değil’ ve ‘Irkçılık yaşatır’ yazılırken, gamalı haç çizildi.

Şüpheliler hakkında şikayette bulunulurken, duvara yazılan yazılar ise silindi.

İL BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Yapılan saldırıyı sosyal medya hesabından duyuran İl Başkanı Deniz Yücel ise adli sürecin başlatıldığını belitti ve “Dün gece CHP İzmir İl binamızın duvarına ırkçılığı öven, kin ve nefret ifadeleri içeren yazılar yazılmış olup konu ile ilgili polis ve savcılıkça soruşturma başlatılmıştır. Süreci takip ediyoruz. Kin, nefret ve şiddetten medet umanlar bilsinler ki umduklarını bulamayacaklar” dedi.

AK PARTİLİ ŞAHİN 'SİZİN PARTİLİNİZ ÇIKACAK' İDDİASI

CHP İl Başkanı Yücel’in paylaşımının altına AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Sefa Şahin, "Meraklanma, ‘ırkçılığı öven, kin ve nefret’ ifadeleri tam olarak sizin vizyonunuza ait, onlarda sizin partilileriniz çıkacaktır, tüm pislik işler CEHAPE’den ürüyor çünkü." yorumunu yazdı. 

ŞAHİN'E YÜCEL'DEN SERT TEPKİ

AK Partili Şahin'in açıklamasına tepki gösteren Yücel ise Şahin'e sert bir cevap verdi.

Yücel, "Sana kemik atan olmadı ama sen üzerine alınmışsın. Pisliği bu ülkeye sen ve senin zihniyetindekiler getirdi. Haddini bil sabrımızı sınama!" dedi.

AKDEMİR: PİSLİK ARIYORSANIZ...

AK Partili Şahin'e CHP İl Başkan Yardımcısı Şener Akdemir de tepki gösterdi.

Akdemir, "İl Başkanımıza saldırarak takipçi mi toplamaya çalışıyorsunuz. Kimse partinize birşey demedi. Ha pislik arıyorsanız önce dönüp kendinize bakın. Kenef ağzıyla konuştuğunuza göre nerede buluştuğunuz belli." ifadelerini kullandı.

ERGÜL: NEDEN SATAŞIYOR, ANLAYAMADIK

AK Partili Şahin'e bir tepki de CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Yasin Ergül geldi.

Ergül, "İl Binamıza yapılan saldırıyı kınamamıza, neden bir AKP İl Yöneticisi’nden sataşma gelir?

Anlayamadık!" açıklamasında bulundu.

ERYILMAZ DA TEPKİ GÖSTERDİ

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Aygül Eryılmaz da "Pislik iş tabiri onlar için farklı olabilir. Hırsızlık taciz tecavüz teröristlerle fotolar onlar için normal. Biz vatandaşı düşününce pislik oluyoruz. Normaldir." yorumunda bulundu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0