CHP İzmir İl Başkanı Yücel'den Bakan Kurum'a teşekkür

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un Brezilya'dan İzmir'e gelmek üzere yola çıkan ve asbestli olduğu için tepki gösterilen NAe São Paulo gemisinin Türkiye'ye girmesine izin verilmeyeceğini duyurması üzerine sosyal medyada açıklama yaptı.

CHP İzmir İl Başkanı Yücel'den Bakan Kurum'a teşekkür

Yücel, " İzmirlilerin kararlı duruşuyla, bu kez felalet yaşanmadan iktidara geri adım attırılmıştır. Sayın Bakan Kurum'a uyarılarımızın dikkate alarak, gereğini yerine getirdiği için teşekkür ederiz." dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bugün yaptığı yazılı açıklamada, daha önce İzmir’in Aliağa ilçesinde sökümüne izin verilen NAE Sao Paulo isimli asbestli savaş gemisinin Türk kara sularına girmesine izin verilmeyeceğini duyurdu.

Kurum, "Bakanlığımız denetim ekipleri gözetiminde notifikasyon şartında yer almasına rağmen ikinci bir denetim sürecinin işletilmemesi; tekrar istenen Asbest ve diğer tehlikeli maddelerin bulunduğu yerlerin gemi planı üzerinde gösterilerek ve numune alınan noktaların fotoğraflanarak hazırlanması gereken ‘Tehlikeli Madde Envanter Raporunun’ Bakanlığımıza sunulmaması nedeniyle; “NAE Sao Paulo” isimli gemi için verilmiş olan şartlı notifikasyon onayının iptal edilmesine karar verilmiştir." açıklamasında bulundu.

"UYARILARIMIZ DİKKATE ALINDIĞI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ"

Asbestli geminin İzmir'e getirilmesine izin verilmeyeceğinin duyurulması İzmir kamuoyunda sevinç yaratırken, CHP İzmir İl Başkanı Bakan Kurum'a teşekkür ederek sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı:  

"Asbestli geminin halk sağlığını tehdit ettiğini bir çok platformda, bir çok kez dile getirdik. Partimizin, Büyükşehir Belediyemizin, paydaş kurumların ve İzmirlilerin kararlı duruşuyla, bu kez felalet yaşanmadan iktidara geri adım attırılmıştır. Sayın Bakan Kurum'a uyarılarımızın dikkate alarak, gereğini yerine getirdiği için teşekkür ederiz. Demokrasinin bize yüklediği; iktidarı yanlış eylemlerden vazgeçirme görevimizi yine başarıyla yerine getirdik ve getirmeye devam edeceğiz."

CHP'Lİ VEKİLLERDEN PAYLAŞIMLAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç: Söküm için Brezilya’dan getirilen asbestli gemiyle ilgili alınan karar doğru olmuştur. Başından beri söylediğimiz noktaya gelmişlerdir. Gündoğdu meydanındaki eylemde geldigi gibi gider demiştim.Gelmeden yolda dönüyor. Başta İzmirliler olmak üzere destek verenlere teşekkürler.

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan: Kısacası ne kadar asbest ve tehlikeli madde içerdiğini bilmiyordunuz. @izmirbld başta olmak üzere; STK'lar, çevreci dernekler, mesleki ve akademik odalar, yani tüm İzmir karşı çıkmasaydı görmezden gelecektiniz. İznin iptali İzmir'imize ve ülkemize #hayırlıolsun

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: İzmir’de çevre dernekleri, çevre gönüllüleri, siyasiler ve tüm İzmirliler olarak ortak hareket ettiğimizde alamayacağımız hiçbir sonuç yok. Asbest yüklü Nae Sao Paulo gemisi karasularımızdan giremeyecek. Örgütlü gücün karşısında hiç kimse duramaz. Bu gurur tüm İzmirlilerin!!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko: Asbest bombası gemiyi Aliağa’ya getirmeyeceğiz! Brezilya donanmasına ait içinde 600 ton asbest barındıran uçak gemisi NAe Sao Paulo’nun, yani ölüm gemisinin İzmir’e gelmesine izin vermeyeceğimizi, işçilerin ölmesine müsaade etmeyeceğimizi vurguladık ve KAZANDIK! Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yaşasın haklı direnişimiz; Yaşasın örgütlü mücadelemiz!

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat: Kamuoyunun yoğun tepkisi ve çabalarımız sonucu, İzmir Aliağa’da sökülmesi planlanan asbestli Sao Paulo isimli gemi karasularımıza girmeyecek. Bu başarı İzmirlilerin ve bu yanlışa tepki gösteren tüm çevrecilerindir.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan: Asbestli gemi sökümünü güzelleyen ve bu güzel memleketi çöplüğe çevirmek için çabalayan anlayışa karşı yükselttiğimiz mücadele sonucu toprağımızı, denizlerimizi kirletecek, insanlarınızın zehir solumasına neden olacak ölüm gemisi São Paulo’nun karasularımıza girişi yasaklandı. Bizler ülkemizin dünyanın “çöp sömürgesi” olmaması için mücadele verirken; “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı”  çevre katliamlarına davetiye çıkartan yetki ve sorumluluğu altındaki doğaya ve çevreye ilk elden zarar veren bir bakanlık haline geldi! “Ölüm gemisinin” ülkemize gelmemesi verilen büyük toplumsal mücadelenin bir sonucudur! Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı en başta yapması gerekeni en sonunda muhalefetin talebi ile yapmak zorunda kaldı! Asbestli gemiyi Meclis’e taşıdığım gibi gemi ülkemize doğru yola çıktığında karasularından geçecek olan İngiltere, Fas ve İspanya Çevre Komisyonu Üyesi Parlamenterlere mail atarak Basel Sözleşmesi’nin nasıl ihlal edildiğini anlattım. Sürece destek veren herkese teşekkürler.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu: Asbest yüklü Nae Sao Paulo gemisi karasularımıza giremeyecek demiştik. El ele, kol kola mücadele edeceğiz demiştik. Başardık, biz kazandık, doğa kazandı. Bu mücadelenin içinde yer alan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu gurur hepimizin!!!

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0