CHP'de istifa maratonu başladı

CHP’de milletvekilli aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanları için istifa takvimi bugün başlıyor. İstifa maratonunun başlamasının ardından kulisler hareketlendi. İlk istifa eden isim İl yönetiminden Fulya Alçay oldu. Alçay, CHP İzmir Milletvekilliği Aday Adaylığını bugün düzenleyeceği basın toplantısı ile açıklayacak.

CHP'de istifa maratonu başladı

CHP’de milletvekilli aday adayı olmak isteyenler için Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı imzalı genelgenin gelmesinin ardından il ve ilçe başkanlarından 5 Aralık ile 26 ralık arasında istifa etmeleri istendi. 

Genelgenin gelmesinin ardından kulisler hareketlenirken, istifa edecek başkanların ve yönetim kurulu üyelerinin isimleri öne çıkmaya başladı. 

Uzun zamandır kulislerde istifa edeceği ve milletvekili aday adayı olacağı konuşulan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in görevinden son gün istifa etmesi bekleniyor.

Milletvekilliği adaylığı için istekli olan ilçe başkanlarından Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay ve Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç’un önümüzdeki günlerde istifa etmelerine kesin gözüyle bakılıyor.  

Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli, Bayındır İlçe Başkanı Behzat Aydilek ve Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe’nin istifalarının ise sürpriz olmayacağı konuşuluyor. 

 Öte yandan CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen geleceğini örgüte teslim ederken, Bilgen’in yakın çevresine, "Kişisel alınacak bir karar değil. Şu an zor bir dönemden geçiyoruz. Bu aşamaya örgüt ile birlikte geldik, örgüt ne derse o olur. ‘Bırak’ derlerse bırakır, ‘devam et’ derlerse devam ederim" dediği öğrenildi.

Alçay ilk istifa eden isim oldu 

İl yönetiminden Fulya Alçay, CHP İzmir Milletvekilliğine Aday Adaylığını bugün basın toplantısı ile açıklayan ilk isim olacak.

İl Yönetiminden Özcan Durmaz'ın da adaylık için istifa edebileceği iddia edildi. 

CHP İzmir kahvaltıda buluşacak 

Deniz Yücel’in istifa etmesi halinde yerine gelecek kişinin ismi kulislerde konuşulmaya başlandı. İl Başkanlığı koltuğu için Büyükşehir cephesinin Altan İnanç’ı istediği, Batur cephesinin ise Erdal Karademir’de isminde ısrar ettiği öğrenildi. Parti Meclisi(PM) Eski Üyesi ve Gaziemir İlçe Eski Başkanı Umut Tekin ile Balçova Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ismi de kulislerde konuşulmaya başlandı. Öte yandan Yücel ve il yönetiminin Salı günü kahvaltılı bir toplantı yapacağı ve sürecin daha detaylı bir şekilde masaya yatırılacağı öğrenildi. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0