Büyükşehir Körfez’e elektrikli vapur için kolları sıvadı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, deniz ulaşımını artırmak, karbon salınımını azaltmak ve sağlıklı kentsel oluşturmak amacıyla başlattığı projelerine bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor.

Büyükşehir Körfez’e elektrikli vapur için kolları sıvadı

Büyükşehir Belediyesi, hem deniz taşımacılığın artırma hem de karbon salınımını azaltmak için Büyükşehir bünyesine 6 adet full elektrikli yolcu gemisi alınması amacıyla hiber ve kredi desteği desteği almayı planlıyor.

Küresel iklim krizinin etkisini her geçen gün daha da hissettirmesiyle birlikte sağlıklı kentler, geri dönüşüm ve karbon salınımının az olduğu araçların önemi de daha anlaşılır hale geldi.

Bu kapsamda yalnızca vatandaşlar bazında değil kurum ve kuruluşlarca da harekete geçildi. 

Sağlıklı ve sürdürülebilir kentler için Yeşil Mutakat çerçevesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi de harekete geçmişti. İlk olarak karbon salınımını azaltmak amacıyla kentteki elektrikli otobüs sayısını artıran Büyükşehir daha sonra bünyesinde elektrikli araçlar kullanmaya başlamıştı.

Öte yandan; hava kirliliğinin azalması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sık sık körfez taşımacılığının önemine vurgu yaparak deniz kenti olan İzmir’de deniz ulaşımının yüzde 1’lerle sınırlı kaldığını ve geliştirilmesi gerektiğini sıkça dile getirmişti.

Sağlıklı kentler için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, hem deniz taşımacılığın artırma hem de karbon salınımını azaltmak için Büyükşehir bünyesine 6 adet full elektrikli yolcu gemisi alınması amacıyla hiber ve kredi desteği desteği almayı planlıyor.

Bu kapsamda, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından yürütülen proje kapsamında Büyükşehir tarafından alınması planlanan 6 adet Full Elektrikli Yolcu Gemisine hibe ve kredi desteği sağlanması amacıyla yürütülen görüşmeler kapsamında, dünyada elektrikli gemiler ile ilgili öncü ülke olan ve pek çok farklı tip ve boyutta elektrikli geminin hizmet verdiği Norveç'te örnek gemilerin, üreticilerin ve işletmecilerin ziyaret edilerek gemilerin çalışma prensipleri ve işletme koşullarının incelenmesi amacıyla Ulaşım Dairesi Başkanı Mert Yaygel ve Deniz ve Destek Hizmetleri Şube Müdürü Taha Yiğit Tekşin Norveç’e gidecek.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0