Buca Belediyesi’nden gençlere meslek eğitimi

Buca'daki işsiz gençler için iş garantili meslek eğitimi projesi geliştiren Buca Belediyesi, imalat sanayiindeki kalifiye ara eleman ihtiyacının giderilmesine de katkı sağlayacak. Mesleki eğitim projesine katılan 18 yaşını doldurmamış gençler, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı diplomanın da sahibi olacak.

Buca Belediyesi’nden gençlere meslek eğitimi

İşsizlikle mücadele için işveren ile iş arayanlar arasında köprü görevi üstlenen Buca Belediyesi Sarı Masa Çözüm Merkezi İstihdam Masası, ülkemizdeki kalifiye eleman sıkıntısı için de çalışma başlattı. Belediyenin Terbay Makina Endüstri ve Ticaret A.Ş. iş birliği ile hayata geçireceği Mesleki Eğitim projesi kapsamında, 14-19 yaş arasındaki ortaokul mezunu gençlere kaynakçılık ve CNC ustalığı eğitimleri verilecek. 

Eğitimlere kayıt yaptıran gençler, haftanın 4 günü pratik, bir gün de teorik olmak üzere 5 gün eğitim görecek. Toplam 4 yıl sürecek eğitim süresince maaş, yemek ve servis hizmeti alacak gençlerin, iş kıyafetleri ve kırtasiye ihtiyaçları da ücretsiz karşılanacak. Eğitimin sonunda gençlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı diploma verilecek. Eğitime katılmak isteyenlerin 31 Aralık’a kadar Buca Belediyesi’nin zemin katında bulunan Sarı Masa Çözüm Merkezi İstihdam Masası’na, 439 10 10 -1086 numaralı telefonu arayarak ya da Sarı Masa Çözüm Merkezi’nin sosyal medya hesapları üzerinden başvuru yapabileceği belirtildi. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0