Bornovalı çocuklar 'Cumhuriyet' için sahne aldı

Cevdet İnci Eğitim Vakfı’nın 7-18 yaş arası çocukları Bornova Belediyesi işbirliğinde müzikle buluşturduğu İnci Vakfı Çocuk Orkestrası, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için sahneye çıktı.

Bornovalı çocuklar 'Cumhuriyet' için sahne aldı

Konser, Türkiye’nin en nitelikli konser salonlarından olan Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Çocuk Orkestrası projesinin müzikal başarı kadar gençlerin sosyalleşmesi açısından da büyük önem taşıdığını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bornova Belediyesi olarak böyle özel bir çalışmanın içinde yer almanın ve bunu sürdürülebilir kılmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri’nde Şef Tolga Akın yönetiminde sahneye çıkacak olan çocuklar, Cumhuriyetin 99. Yılı için notalara bastı.

Yazar Eda Albayrak, ‘Bir Cumhuriyet Hikayesi’ adlı sunumuyla orkestraya eşlik etti. Bayram coşkusunu yansıtan birçok eserin seslendirildiği konser, İzmir Marşı ile son buldu. Salonun dolduran müzikseverler orkestraya ellerinde Türk Bayrakları ile eşlik etti. 

Büyük ilgi gören konseri İnci Vakfı Onursal Başkanı Şerife İnci Eren, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Eşi Neptün Soyer, Bornova Belediyesi Başkan Yardımcısı Barbaros Taşer,  İnci Vakfı Güç Kaynağı Ece Elbirlik Ürkmez birlikte izledi.

Bornova Belediyesi Başkan Yardımcısı Barbaros Taşer,  böylesi bir projenin içinde yer almanın kendilerini için büyük gurur ve mutluluk olduğunu belirterek, “Çocuklarımızın gerekli destek verildiğinde neler başarabileceği hep birlikte görüyoruz” diye konuştu.

Yedi yıl önce kurdukları orkestra yer alan çocukların artık genç olduğunu ifade eden İnci Vakfı Güç Kaynağı Ece Elbirlik Ürkmez, “Bugünleri görmek, onları bu sahnede görmek bizler için büyük mutluluk. Bu yolda bizimle olan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0