Bornova’da özel çocuklara özel atölye

Bornova Belediyesi’nin Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurduğu Atık Sanat Atölyesi’nde Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un da katılımıyla 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’ne özel bir etkinlik gerçekleşti.

Bornova’da özel çocuklara özel atölye

Bornova Belediyesi’nin Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurduğu Atık Sanat Atölyesi’nde 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’ne özel bir etkinlik gerçekleşti. Otizm’de erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla yapılan etkinlikte Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, otizmli bireylerle birlikte geri dönüştürülmüş malzemelerden hediyelik eşya yaptı. 

Toplumda yüzde bire yakın oranda otizmli olduğunu hatırlatan Başkan İduğ, “Her coğrafi bölgeden, her milletten ya da ailede ortaya çıkabiliyor. Maalesef bir ilacı ya da aşısı bulunmuyor. En etkili tedavi yöntemi otizme yönelik özel eğitimin kullanılmasıdır. Bu nedenle Otizmin erken teşhis edilmesi de eğitim sayesinde hastalığın ilerlemesinin durdurulması ya da yavaşlatılması açısından önem kazanıyor” dedi.  

Bornova Hepimizin

Bornova Belediyesi odağında her zaman insan olduğunu ifade eden Başkan İduğ, “ ‘Bornova Hepimizin’ diyerek çıktığımız yolda toplumun tüm kesimlerini kucaklıyoruz. Bu etkinlik hem özel kardeşlerimizin kişisel gelişimi hem de geri dönüşümün önemi açısından çok değerli. Ben de burada bulunmaktan büyük keyif aldım. Başta eğitmenlerimiz olmak üzere emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Atık Sanat Atölyesi'nde Başkan İduğ ile resim boyayan ve geri dönüştürülmüş parçalardan hediyelik eşya yapan otizmli çocuklar ve aileler keyifli saatler geçirdi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0