Bornova’da Go heyecanı başlıyor

Bu yıl 15’cisi düzenlenecek olan İzmir Go Turnuvası için başvurular başladı.

Bornova’da Go heyecanı başlıyor

Dünyanın en eski tahta oyunu olarak kabul edilen ve son yıllarda ülkemizde de yaygınlaşan ‘Go Oyunu’ için düzenlenen turnuva Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde Go oyuncularını bir araya getirecek. Bornova Belediyesi, İzmir Go Oyuncuları Derneği ve Türkiye Go Oyuncuları Derneği işbirliği ile gerçekleşecek olan Ata'ya Saygı İzmir Go Turnuvası  19-20 Kasım 2022 tarihlerinde Bornova Belediyesi ev sahipliğinde yapılacak.

Binlerce yıldır Uzak Doğu'da oynanan bu zeka oyununun yaygınlaşması adına bu turnuvaya ev sahipliği yaptıklarını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Go oyunu dünyanın en eski ve en popüler strateji oyunlarından biri. Bu oyununda olduğu gibi hayatta da strateji önemli. Bornova Belediyesi olarak satranç, dama, go gibi zeka sporlarını ön plana çıkararak başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere vatandaşlarımızın ilgi duymalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu düşünceyle etkinlikler ve turnuvalar düzenliyoruz” dedi.

Turnuvaya katılmak isteyenler 0 554 580 78 04 numaralı telefonu arayarak ya da goizm.org.tr  adresinden bilgi alarak başvuruda bulunabilir.

Nasıl oynanır?

Tahta üzerinde oynanan iki kişilik bir strateji oyunudur. Çin kökenli olmasıyla birlikte bütün Doğu Asya'da tanınır ve oynanır. Oyunda siyah ve beyaz renklerdeki küçük ve yuvarlak taşlar kullanılır. Oyun, sırası gelen oyuncunun kendi taşını oyun tahtasındaki mümkün olan bir yere yerleştirmesi ile oynanır. Tahtaya konulan taşlar esir alınmadığı müddetçe oyun sonuna kadar hareket etmezler. Tüm taşlar aynı değere sahiptir ancak birbirleri arasındaki stratejik konum oyunun yapısını belirler. Oyun sonunda en çok alana sahip olan oyuncu oyunu kazanmış olur.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0