Bornova temizlikte farkındalık yaratacak

Bornova Belediyesi daha temiz bir ilçe yaratma hedefiyle yeni bir çalışma başlattı.

Bornova temizlikte farkındalık yaratacak

 Barbaros Mahallesi’nde, belediye başkan yardımcıları, bürokratlar ve muhtarların da katıldığı çalışma ile pırıl pırıl bir hale getirildi. Farkındalık yaratacak çalışmanın 2023 yılında da devam edeceğini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Biz daha temiz bir Bornova için gerekli tüm yatırımları yaptık ve var gücümüzle çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan da çevre temizlik konusunda daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Bornova hepimizin” dedi.

Temizlik konusunda ilçe genelinde farkındalık yaratmak amacıyla yürütülecek çalışma Barbaros Mahallesi’nden başladı. Bornova Belediyesi bürokratları, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevli mühendisler ve memurlar işçilerle birlikte temizlik yaptı. Temizlik çalışmasına muhtarlar da katıldı. Tüm sokaklar süpürge araçları ile süpürüldü, çevredeki çöpler toplandı, konteynerler yıkandı ve Bornova’nın ön önemli yeşil alanlarından olan Çamdibi Atatürk Parkı detaylı bir şekilde temizlendi.

7/24 görevdeyiz

Daha Temiz bir kent yaratmak için 326 personel ve 85 araç ile 7 gün 24 saat Bornova sokaklarında olduklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Yeni çalışmamızı Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün rutin işleri dışında gerçekleştiriyoruz. Yılın son haftasında başlattığımız bu çalışma 2023 yılında da sürecek. Her 10 günde bir, hep birlikte bir mahallemizde olacağız. Bornova Belediyesi olarak daha temiz bir Bornova için Temizlik İşleri Şantiyemizi ve araç filomuzu yeniledik. Katı atık transfer istasyonu kurduk. 3 vardiya çalışma sistemine geçtik. Çöp toplama hizmetimiz Pazar günleri de devam ediyor. Bornovamızı temiz tutmak tutmak için gerekli tüm yatırımları ve çalışmaları yapıyoruz ama vatandaşlarımızdan bir ricamız var. Unutmayalım ki; En güzel temizlik kirletmemektir. Bu yüzden çöplerini mutlaka konteynerlere atsınlar. Konteyner yanlarına ya da yol kenarlarına bırakmasınlar. Bornova hepimizin” diye konuştu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0