Bornova'da Kızılay yokuşu yenileniyor

Bornova Belediyesi’nin ilçe genelinde gerçekleştirdiği asfalt serim, yol yapım ve bakım onarım çalışmaları gece-gündüz demeden aralıksız sürüyor.

Bornova'da Kızılay yokuşu yenileniyor

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Şubat ayında açılan Asfalt tesisi ile başlattığı büyük yol hamlesinin ardından Kızılay Mahallesinde yapılan gece çalışmasını yerinde denetledi. Atatürk ve İnönü Mahallelerinde altyapı çalışması yapılacak olan bazı bölgeler hariç, asfaltlamanın büyük ölçüde yapıldığını hatırlatan Başkan Mustafa İduğ, “Büyükşehir belediyemiz ile uyum içinde çalışıyor, sorunları çözüyoruz. Trafik yoğunluğu nedeniyle burada gece çalışacağız. Bu yıl 100 bin ton asfalt dökeceğiz. Bornova’da sorunlu yol kalmayacak”dedi.

Başkan İduğ, akşam saatlerinde gittiği Kızılay Mahallesi 467-472-477 sokak ve Ersoy Caddesi istikametinde asfalt serim çalışması yapan ekiplerle bir araya geldi, birim amiri ve müdüründen de bilgi aldı. Çalışmaları inceleyen Başkan İduğ, “Belediyemize gelen yol taleplerinin önemli bir bölümü Kızılay Mahallemiz ile ilgiliydi. Bornova’nın trafik yoğunluğu olan Ersoy Caddesi’nde başlattığımız bu çalışma ile yaklaşık 1 kilometrelik alan asfaltlanacak. 3 bin 300 ton asfalt kullanılacak”diye konuştu.

Trafik aksamayacak

Çalışmalarda trafiğin aksamaması için asfaltlamanın 22:00 ve 05:00 saatleri arasında yapılacağını belirten Başkan İduğ, “Ekiplerimiz trafik yoğunluğunun azaldığı akşam saatlerinde çift şeritli yolu tek şeride indirerek çalışma yapıyor. Bornovalıları mağdur etmeden 1 hafta içinde tüm yolun asfaltlanmasını tamamlamak istiyoruz”dedi.

40 bin ton asfaltlama

Asfalt Plenti kurarak yılda 100 bin ton asfalt dökmeyi planladıklarını da anlatan Başkan Mustafa İduğ, “Kendi sorumluluk alanımız içinde yaptığımız serim çalışmalarında 40 bin tonu geçtik. Hedefimiz Bornova’daki yol sorununu tamamen ortadan kaldırmak. İlçemizin ihtiyaç duyulan her noktasında yol çalışması yapıyoruz. Bornovalının ulaşım konforunu ve kalitesini arttırmak istiyoruz. Tesisimizde sağladığımız uygun maliyet sayesinde Bornova’da belediyemiz yetki alanındaki yollarda yapılan çalışmada tüm zamanların yol yapma rekorunu kırmış olduk” diye konuştu

Esnaftan teşekkür

Başkan Mustafa İduğ ile birlikte işçileri ziyaret eden Bornova Esnaf Odası Başkanı Mustafa Akkaya, “İlçe genelinde esnaflarımızdan gelen yol şikayetleri vardı. Başkanımız kurduğu asfalt tesisi ile sorun yaşanan yollara el attı. Tüm ara sokaklar ve caddelerde yol yapım çalışması başlattı. Bornova halkı adına kendisine çok teşekkür ederiz”diyerek düşüncelerini dile getirdi. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0