Başkan Soyer’den ‘paylaşım’ tepkilerine yanıt

AK Parti, ‘Şehrimiz 1 metro hattı kaybetti’ paylaşımına tepki göstermişti: Başkan Soyer’den ‘paylaşım’ tepkilerine yanıt

Başkan Soyer’den ‘paylaşım’ tepkilerine yanıt

Ülkede ekonomik bir belirsizlik olduğunu ve bunu belediyeleri de etkilediğini ifade eden Başkan Soyer, “Bunlar tabii ki de büyükşehir belediyemizi de etkiliyor. Bütçe konuşuyoruz. Yarın o rakamlar bambaşka bir yere gidecek” dedi.

Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası’nın faiz indirme kararının ardından döviz kurlarında büyük bir artış meydana gelmişti. Dolar ve Euro her gün art arda tarihi rekorlarını yenilerken döviz kurlarındaki artışa paralel olarak belediyelerin dış borçlarında da bir anda büyük bir artış meydana gelmişti.

Döviz kurlarında yaşanan değişimlerin ardından ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaşananların belediyelere getirdiği maddi yükü anlatan bir paylaşım yapmıştı. Başkan Soyer, paylaşımında “Bildiğiniz üzere İzmir’de tüm raylı sistem yatırımlarını İzmir Büyükşehir olarak devlet desteksiz yapıyoruz. Kötü ekonomi politikaları sonrası yaşanan kur krizi yüzünden yatırımlarımızın maliyeti 3.5 Milyar TL arttı. Bu öyle bir miktar ki; şehrimiz 1 metro hattı kaybetti” demişti.

Başkan Soyer’in paylaşımına AK Parti kanadından tepki ise gecikmeden AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’den gelmişti. Sürekli, konuya ilişkin, “Bırakın Allah aşkına! Ekonomik durum üzerinden siyaset devşiriyor” ifadeleriyle Soyer’e tepki göstermişti.

Başkan Soyer’in paylaşımı dün gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediyesi 2022 yılı bütçe görüşmelerinde de muhalefetin eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZİ ETKİLİYOR”

Öte yandan; paylaşımına gelen eleştirilere yanıt veren Başkan Soyer, ülkede ekonomik bir belirsizlik olduğunu ve bunun belediyeleri de etkilediğini ifade etti.

Başkan Soyer, konuya ilişkin “Bütün Türkiye yangın yeri. Bunu daha önce de söyledim. Muazzam bir belirsizlik var. Ekmek 2,5 lira oldu. Mazota zam geldi. Bunlar tabii ki de büyükşehir belediyemizi de etkiliyor. Bütçe konuşuyoruz. Yarın o rakamlar bambaşka bir yere gidecek. Bir an önce düzlemesini diliyorum” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0