Başkan Soyer'den 'Buca Metrosu' çıkışı: Koca bir yalan!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katıldığı bir televizyon programında yargıya taşınan Buca Metrosu Projesi’yle ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Soyer'den 'Buca Metrosu' çıkışı: Koca bir yalan!

Soyer "Buca metrosundan bir yolsuzluk var algısı oluşturuluyor. Bu koca bir yalan. En düşük fiyatı veren firma olağanüstü düşük teklif verdi. Finansman kuruluşları firmayı inceliyor ve firmanın başvurusu reddediliyor. Firma daha sonra idare mahkemesine gidiyor. İdare mahkemesi bu firmanın devre dışı bırakılmasını doğru bulmuyor. Buca Metrosu için alınan karar budur. Bir iptal yok" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Halk TV’de İpek Özbey’in sunduğu ‘Sadece Soruyorum’ programına konuk oldu.

Büyükşehir’in çalışmaları ve kentteki gelişmelerle ilgili bilgi veren Soyer, kentte büyük tartışmalara konu olan ve yapım ihalesine ilişkin kararı İzmir 4. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen Buca Metrosu Projesi’yle ilgili de konuştu. 

İzmir 4. İdare Mahkemesi'nin kararının Buca Metrosu ihalesinin iptali anlamına gelmediğini belirten Soyer, "Öyle bir algı yaratıldı ki Buca metrosundan bir yolsuzluk var arapsaçına döndü bu algı özellikle oluşturuluyor. Bu koca bir yalan. Buca Metrosu İzmir'in en büyük projesidir. 4 konsorsiyum var ve bu metro bu konsorsiyum tarafından yapılacak. Para bize gelmeyecek. Çok düşük bir faizle 4 yıl ödemesiz finans sağladık" dedi.

"FİRMA OLAĞANÜSTÜ DÜŞÜK TEKLİF VERDİ"

Başkan Soyer sözlerine şöyle devam etti:

"En düşük fiyatı veren firma olağanüstü düşük teklif verdi. Finansman kuruluşları firmayı inceliyor ve firmanın başvurusu reddediliyor. Firma daha sonra idare mahkemesine gidiyor. İdare mahkemesi bu firmanın devre dışı bırakılmasını doğru bulmuyor. Buca Metrosu için alınan karar budur. Bir iptal yok.

"IHALE SÜRECİNİ TEMİZ BİR ŞEKİLDE YAPTIK"

Danıştay kararı onasa da hiçbir sıkıntı çıkmayacak. Kopartılan yaygaraya göre bu firmanın CHP'li bir firma olduğu iddia ediliyor. Biz ihale şartlarına uygun mu değil mi ona bakarız. Bir firmanın siyasi angajmanına bakmayız. Şartnameye bakarız. Biz olağanüstü düşük teklif veren firmanın bu işi yapamayacağını düşünüyoruz. Biz bu ihale sürecini uluslararası finasman kuruluşlarıyla son derece temiz son derece düzgün bir şekilde yaptık.

"BURADA ÇOK ÇİRKİN BİR SİYASET VAR"

Belki biz 1-2 ay kaybedeceğiz ama bu ihale iptal edilmedi süreç kaldığı yerden devam edecek. Parası hazır olan projeyi 4 yılda tamamlayacağız. Günde 400 bin insanın kullanacağı bir metro yapıyoruz. Burada çok çirkin bir siyaset var. Bize zarar vermek için İzmir halkına zarar veriyorlar. İzmir bunu hak etmiyor."

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0