Başkan Oran’dan balıkçı barınağı açıklaması: Onay bekliyoruz

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, İzmir’de iki gündür etkili olan şiddetli fırtınadan etkilenen Ildır Balıkçı Barınağına ilişkin açıklama yaptı.

Başkan Oran’dan balıkçı barınağı açıklaması: Onay bekliyoruz

Bölgenin Kentsel Arkeolojik Sit olması için girişimleri başlattıklarını belirten Başkan Oran, ‘’ bütçemizi, projelerimizi hazırladık ve Tabiat Varlıkları Kurulu’na (Doğal Sit), Anıtlar Kurulu’nu da (Arkeolojik Sit) olduğu için başvurduk. Henüz iki kuruldan da olumlu dönüş alamadık’’ dedi.

 İzmir iki gündür olumsuz hava koşullarının etkisi altında. Pazartesi sabah saatlerinden bu yana kent genelinde etkili olan fırtına, ulaşımı ve vatandaşların gündelik hayatını olumsuz yönde etkilerken birçok hasara da sebep oldu.
 
Fırtınada zarar gören  yerlerden biri de balıkçılık faaliyetleriyle bilinen Çeşme Ildır Balıkçı Barınağı oldu.
 
Fırtına barınakta büyük hasarlara neden olurken daha olumsuz bir durumun yaşanmaması için balıkçılar fırtına boyunca barınakta nöbet tutmuşlardı.
 
Öte yandan; Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, fırtınada neredeyse yerle bir olan Ildır Balıkçı barınağına ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Başkan oran, bölgenin kentsel sit alanı ilan edilmesi için girişimleri başlattıklarını ifade ettiği paylaşımında şu ifadelere yer verdi; ‘’Dün gerçekleşen fırtınadan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ildır Mahallemizde Balıkçı barınağı ihtiyacımızı çok uzun zamandır biliyoruz. Yapabilmek için bütçemizi, projelerimizi hazırladık ve Tabiat Varlıkları Kurulu’na (Doğal Sit), Anıtlar Kurulu’nu da (Arkeolojik Sit) olduğu için başvurduk. Henüz iki kuruldan da olumlu dönüş alamadık. Dolayısıyla bu kurullarda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bir taraftan Balıkçı Barınağı için uğraşırken, diğer taraftan Ildırılı hemşerilerimizin evlerinin tadil edilebilmeleri için Arkeolojik Sit olan Ildırımız’ın Koruma İmar Planını yaparak Kentsel Arkeolojik Sit olması için de çalışmalarımızı hızla devam ettiriyoruz.
 
Göreve geldiğimiz günden bu yana sosyal belediyecilik anlayışı ile tarım, balıkçılık ve turizm yönünden oldukça değerli bir bölgemiz olan Ildırı’nın koruma altına alınması ve sürdürülebilir kent hedefimiz doğrultusundaki çalışmalarımız devam etmektedir.
 
Tarihi değerlerimize sahip çıkmak ve korumak elbetteki görevimiz fakat bugün vatandaşlarımızın yaşadığı sorunları da çözmek zorundayız. Yarını kurtarmak için, bugünü unutmadan çalışırken, Çeşme Ailemizin önemli noktasında yer alan Ildırı'lı hemşehrilerimizin her zaman yanındayız.’’

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0