Başkan İduğ’dan meclis üyelerine yatırım turu

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Belediyesi Meclis Üyeleri ile birlikte tamamen yenilenen Temizlik İşleri Şantiyesi ile geçtiğimiz Mart Ayı’nda hizmete açılan Asfalt Üretim Tesisi’nde incelemelerde bulundu. Meclis üyelerine yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan İduğ, Bornova’nın geleceğine yönelik çok önemli yatırımlar yaptıklarını söyledi. Tesisleri yerinde gören meclis üyeleri yapılan çalışmalardan duyduklarını memnuniyeti dile getirerek Başkan İduğ’a teşekkür etti.

Başkan İduğ’dan meclis üyelerine yatırım turu

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Belediye Meclisi’nin Çevre ve Sağlık, Esnaf, Hukuk Komisyonlarında görevli üyeleri; Bahar Gürsul, Kadir Yıldız, Göksel Ceviz, Mehmet Turu ve Hikmet Doğan ile birlikte Temizlik İşleri Müdürlüğü Şantiyesi ve Asfalt Üretim Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

"Aslan yattığı yerden belli olur"

Temizlik İşleri Şantiyesi’ni baştan aşağı yenilediklerini anlatan Başkan İduğ, yapılan çalışmaları tek tek anlattı. “Aslan yattığı yerden belli olur” sözünü hatırlatan İduğ, “Öncelikle personelimizin çalışma şartlarını iyileştirdik. Tuvaletlerden duşlara, soyunma kabinlerinden dinlenme alanlarına tamamen yeniledik. İki katlı yeni idari bina yaptık. Araç ve konteyner bakımların yerinde yapılması için atölyeler oluşturduk. Hurda yığınlarının olduğu alanları temizleyerek kullanılır hale getirdik. Yakıttan ve zamandan tasarruf sağlamak için Katı Atık Transfer İstasyonu kurduk. Araç filomuzu satın aldığımız yeni araçlarla yeniledik. Yaptığımız tüm bu yatırımlarla çalışanlarımızın motivasyonu da arttı. Hafta sonları da dahil aynı sayıda ekiple çalışıyoruz. Hedefimiz daha temiz bir Bornova” dedi.

2023’te 100 bin ton asfalt

Meclis üyeleriyle birlikte Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Asfalt Üretim Tesisi’ne de giden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Maliyetler çok arttı. O yüzden bu tesisi zamanında yapmamız çok önemliydi. 20 Milyon TL’ye malettiğimiz yatırımın güncel değeri 50 Milyon TL. Burası 9 ayda kendini amorti eden ve Bornova’nın 30 yıllık ihtiyacını karşılayacak bir tesis oldu. Bornova’nın geleceğine yatırım yaptık. Tesisin faaliyete geçtiği Mart ayından bu yana 40 bin ton asfalt döktük. 2023 hedefimiz ise 100 bin ton.” diye konuştu.

"Gururlandık, mutlu olduk"

Tesisleri yerinde gören meclis üyeleri yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek; “Yerel yönetimlerin temel görevi olsa da vatandaşlardan en çok yol ve temizlik konularında talep geliyor. Bundan hareketle yapılan yatırım ve çalışmalar çok önemli. Tümü geleceğe yönelik yatırımlar. Bu yatırımların yapılmasına katkı koyan meclis üyeleri olarak çok gururlandık ve mutlu olduk. Başta Başkanımız Mustafa İduğ olmak üzere emeği geçen herkese tüm Bornovalılar adına teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0