Aktepe-Emrez'in dönüşümünde önemli gelişme

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Gaziemir'e bağlı Aktepe-Emrez Mahalleleri'ndeki kentsel dönüşüm projesi kapsamında, Maliye Hazinesi ile Gaziemir Belediyesi'ne ait olan taşınmazlar, Büyükşehir'e devredildi.

Aktepe-Emrez'in dönüşümünde önemli gelişme

İzmir'in Gaziemir ilçesine bağlı Aktepe ve Emrez Mahalleleri'nin uzun yıllardır beklediği kentsel dönüşüm projesiyle ilgili geçtiğimiz yılın Haziran ayında önemli bir gelişme yaşanmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, söz konusu mahallelerdeki kentsel dönüşüm birinci etap inşaat çalışmalarını başlatacak protokolü İZBETON A.Ş. ile imzalamıştı.

Öte yandan Aktepe ve Emrez Mahalleleri'ndeki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında önemli bir adım daha atıldı. Kentsel dönüşüm alanı içinde kalan ve mülkiyeti Maliye Hazinesi ile Gaziemir Belediyesi'ne ait olan taşınmazların Büyükşehir Belediyesi'ne devri gerçekleşti.

İlgili encümen kararında şu ifadelere yer verildi.

"5393 sayılı Belediye Kanununun 73. maddesinde değişiklik yapılmasına ilişkin 5998 sayılı Kanunun 1. maddesi doğrultusunda, İzmir İli, Gaziemir İlçesi "Aktepe ve Emrez Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı" sınırı içinde kalan ve imar planında konut adasına isabet eden mülkiyeti Maliye Hazinesi ve Gaziemir Belediyesine ait olan ve ekli listede mülkiyet bilgileri ile 2022 yılı harca esas toplam devir bedellerinin dökümü yapılan taşınmazların Belediyemiz adına devirlerinin sağlanması hk."

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0