Aksoy'un yargılandığı davada mahkemeden kritik karar

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un ‘zimmet ve irtikap’ iddiasıyla yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında mahkeme, Aksoy ve diğer sanıklar için verilen adli kontrol şartını kaldırıldı.

Aksoy'un yargılandığı davada mahkemeden kritik karar

Aksoy durşumanın ardından yaptığı açıklamada “Adli kontrol şartının kalkmasıyla göreve iade edilmemizle ilgili bir sorun kalmamıştır. Yakında görevimizin başına gümbür gümbür geçeceğiz” dedi.

2020’nin Kasım ayında Menemen Belediyesi'ne yönelik "zimmet ve irtikap" soruşturmasında tutuklanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, bugün Karşıyaka Adliyesi’nde üçüncü kez hakim karşısına çıktı. 

ADLİ KONTROL ŞARTI KALKTI

Karşıyaka Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada mahkemeden kritik bir karar çıktı. Mahkeme, tutuksuz yargılanan Aksoy ve sanıklar için daha önce verilen “adli kontrol şartı” kararını kaldırdı.

AKSOY: GÜMBÜR GÜMBÜR GELECEĞİZ

Duruşma sonrasında açıklama yapan Aksoy adli kontrol kararının göreve dönmesine engel olduğunu vurgulayarak, “Bunun kalkmasıyla göreve iade edilmemizle ilgili bir sorun kalmamıştır. Yakında görevimizin başına gümbür gümbür geçeceğiz. AK Partili, CHP'li tüm vicdan sahibi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Menemen’de yıllarını AK Parti'ye, CHP’ye verenler burada. Bu davanın aslında ne olup, olmadığını herkes bugün gördü. Bundan sonra milletin iradesi makamına geçecektir. Bu saatten sonra beklediğimiz budur. Milletin iradesine saygı gösteren siyasilere teşekkür ediyorum” dedi. 

4'ÜNCÜ DURUŞMA NE ZAMAN?

Öte yandan davanın bir sonraki duruşması 13 Nisan'da görülecek.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0