AK Partili Nasır'dan CHP'li Özel'e: Entel dantel işlerle günü kurtaramayacaksınız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in TBMM'de girdiği 'İzmir' konulu polemiğe AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır da dahil oldu.

AK Partili Nasır'dan CHP'li Özel'e: Entel dantel işlerle günü kurtaramayacaksınız

Nasır, Özel'e sosyal medya hesabından ''Ceketimizi koysak kazanırız dönemi artık bitti. İzmirli’nin tercihi hakkında karar vermek sana kalmadı. Artık entel dantel işlerle günü kurtaramayacaksınız. Güzel İzmir’in güzel insanları nasıl karar vereceğini çok iyi bilir'' sözleriyle tepki gösterdi.

2022 Yılı TBMM Bütçe Görüşmelerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel arasındaki polemik damgasını vurmuştu.

Bakan Kurum, CHP sıralarına ''Soruyorum sizlere! Siz, 25 yıldır yönettiğiniz İzmir’de başlattığınız 1 tane kentsel dönüşüm projesi gösterebilir misiniz? 3 yıldır yönettiğiniz şehirlerde, kaç tane kentsel dönüşüm projesi, kaç tane yeşil alan projesi, kaç tane arıtma tesisi projesi başlattınız? Siz 25 yılda, Gazi Mustafa Kemal’in mağrur İzmir’ini mağdur İzmir yaptınız” şeklinde bir çıkış yapmıştı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Bakan Kurum'a, “Şimdi, bu Murat Kurum'un “İzmir bir dahaki sefere…” sözleri var ya. Sayın Kurum İzmir’e ne adaylar, ne bakanlar, hatta bir de eski başbakan (Binali Yıldırım) geldi. Eğer bu kadar meraklıysanız İzmir’e bir dahaki sefere cesaretiniz varsa aday olun. İzmir o uzun boyunun ölçüsünü nasıl alacakmış bir görün” yanıtını vermişti.

''CEKETİMİZİ KOYSAK KAZANIRIZ DÖNEMİ BİTTİ''

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e cevap verdi. Milletvekili Nasır, şunları söyledi:

''Sayın Özgür Özel,

30 Ekim depreminden 4 ay önce TBMM'de konuşmamdan sonra; 

1/100 Binlik Planları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğini çabalarımızla onaylattığımız İzmir'imizde..

Sayın Özgür Özel ceketimizi koysak kazanırız dönemi artık bitti. İzmirli’nin tercihi hakkında karar vermek sana kalmadı. 2013-2014’te 6,5 milyon m² onaylanmış Kentsel Dönüşüm Alanlarında sadece 860 daire yapan, %70’i depreme dayanıklı olmayan konut stoğuna sahip.

Merkez ilçe belediyelerinde bile 1/5 binlik planları tamamlanmamış, alt-üst ölçekli planları bir biriyle uyumlu olmayan, 25 yıl önce yapılmış alt yapıyı bile muhafaza edemeyerek lağım sularını yağmur suları ile denize akıtan, altyapısı çökmüş, ulaşımı felç olmuş.

Bakanımız Sn. Murat Kurum'un dediği gibi; Mağrur İzmir'i, Mağdur İzmir yapanlar, güzel İzmir’in güzel insanlarından 2024 yılında boyunun ölçüsünü alacaktır.

Kentsel dönüşümü siyasi risk gören, mahkemeler ile her türlü engellemelerinize rağmen 21.000 konut yapan, deprem sonrası İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşümünü gerçekleştiren Bakanlığımız, hizmetlerine devam edecektir. Artık entel dantel işlerle günü kurtaramayacaksınız.

Güzel İzmir’in güzel insanları nasıl karar vereceğini çok iyi bilir. Yaparsa AK Parti yapar.''

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2021, 10:21

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0