AK Partili Kırkpınar'dan Soyer'in o paylaşımına tepki

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İZSU binasına asılan fotoğrafı, ‘Bu Fotoğraf her şeyin özeti” diye paylaşmasına sert tepki gösterdi.

AK Partili Kırkpınar'dan Soyer'in o paylaşımına tepki

AK Partili vekil Kırkpınar, “İzmir’de her şeyin özeti olarak gösterilecek o kadar çok fotoğraf var ki, Sayın Soyer, elektrik ile ilgili fotoğraf paylaşacağına, İzmir’in içler acısı halini özetleyen fotoğrafları düzeltmeye çalışırsa daha iyi olur” ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sosyal medya hesabından İZSU binasına elektrik ile ilgili asılan yazının fotoğrafını paylaşması tepkilere neden oldu. AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar,  İzmir’de her yağmur yağışında meydana gelen sel ve su baskınları, körfezin kirliliği ve kokusu, ulaşım sıkıntısı, ihalelerde yaşanan yolsuzluklar, terör örgütü yandaşlarının işe alınması gibi birçok olumsuz tablo olduğunu vurguladı. Kırkpınar, “Tüm bunların müsebbibi ve çözüm merci olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in böyle bir fotoğraf paylaşıp algı yaratması utanç vericidir. Soyer öncelikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanıdır ve İzmir’in İzmirli hemşerilerimizin sorunlarını çözmekle mükelleftir. Türkiye’nin üçüncü büyükşehri olan İzmir’imizde her yağmur yağdığında sel ve su baskınları yaşanırken, ‘körfezde yüzeceğim’ diyerek var olan koku ve kirlilik problemi halen devam ederken, Buca Metrosu ihalesinde yolsuzluk yapılırken, terör örgütü yandaşları Belediyede işe alınırken, kanalizasyon sularının yağmur suları ile karışarak denizi nasıl kirlettiği ortadayken,  bunca sorun ve sıkıntının müsebbibi olan biri bu konularla ilgili olarak en son fikir beyan edecek kişidir. Bu fotoğraf her şeyi anlatıyor söylemi;  pişkinlik ve vurdumduymazlıktır.   Soyer’i ve İzmir'deki onlarca problemi onlarca fotoğrafla ifade etmeye kalsak yine de yetersiz kalırız” ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye bütçesinin heba edilip, borç batağına sürüklendiğini de hatırlatan Milletvekili Kırkpınar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“10 milyarlarca bütçeyi kullanıp belediyenin borçlarını 2'ye 3'e katlayan ve bunun karşılığında Metro ihalelerini yandaşlarına peşkeş çeken Soyer’e bu müflis belediyeciliğinin fotoğrafını hatırlatmak isteriz. Seferihisar’ı nasıl bir borç batağına sürükledi ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni de aynı bataklığın içerisine sürüklediğinin fotoğrafını göstermek isteriz. Sayın Soyer;  Deveye ''Boynun neden eğri?'' diye sormuşlar; ''Nerem doğru ki!'' demiş. Sizin doğru bir yeriniz var mı ki başkalarını eleştiriyorsunuz. Aynaya bakın tüm yolsuzluk ve hukuksuzluklarınızı ve beceriksizliklerinizi göreceksiniz.”

“BİZİM İÇİN ASLOLAN VATANDAŞIMIZDIR”

Vatandaşların faturalarla ilgili eleştirilerini baş tacı ettiklerini ve öncelikleri arasında olduğunu belirten Kırkpınar, “Özellikle elektrik faturalarıyla ilgili şikayetlerin artması üzerine en düşük kademe tarifenin miktarını aylık 150 kilovattan 210 kilovata yükselttik. İnşallah bu düzenleme dar gelirli vatandaşlarımızı bir parça rahatlatacaktır. Gelişmeleri takip etmeyi sürdürüyoruz. Bizim için aslolan vatandaşımızın ne yaşadığıdır ve ne istediğidir. Milletimizin her derdi, her acısı, her sancısı bizim ilk ve olmazsa olmaz önceliğimizdir. Türkiye'yi son 20 yılda nasıl bir asır ileriye taşıdıysak, bugünkü sorunları, bugünkü sıkıntıları çözecek olan da biz olacağız. Siyasi kadrolar arasında bunun için gereken inanca, ruha, birikime, pratiğe, kararlılığa tek sahip olan da yine sadece biziz” ifadelerini kullandı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0