AK Partili Kırkpınar'dan Soyer'e alternatif tören tepkisi: 'İşine bak'

AK Parti İzmir Milletvekili Kırkpınar, Soyer’in İzmir’in sorunlarını çözmek yerine alternatif girişimlerde bulunarak eylemlerine farklı boyutlar kazandırmaya devam ettiğini söyledi.

AK Partili Kırkpınar'dan Soyer'e alternatif tören tepkisi: 'İşine bak'

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, başta tarım, başka para, başka bayrak gibi çıkışlarının ardından şimdi de farklı bir iktisat kongresi düzenlemesi ve bu yönde yapılan etkinlikleri sert bir dille eleştirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın önümüzdeki ay düzenleyeceği İzmir İktisat Kongresi'ne alternatif bir iktisat kongresi düzenlemeye hazırlanan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in konuyu çok farklı alanlara taşımaya başladığı görüldü. 

Soyer'in Aziz Vukolos Kilisesi'nde LGBT savunucusu ve KHK ile görevlerinden uzaklaştırılan kişilerin katılımları ile bir toplantı düzenleyeceğini belirten AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, “Başka bayrak, başka para, başka tarım gibi çıkışlarda bulunup, Yunan hayranlığı ile ecdada hakaret etmekten başka hiçbir icraatı olmayan Soyer adeta İzmirlilerin aklı ile alay ediyor. Onlarca sorun varken, bu tür içi boş girişimlerde bulunmak sorunları çözmek yerine sorunların üstünü örtmektir” ifadelerini kullandı. 

İzmir’de birçok sorunun çözüm beklediğini vurgulayan Kırkpınar, “İzmir hizmet bekliyor. Pis koku, trafik, ıslah edilecek dereler, başlanamayan, bitmeyen projeler onları bekliyor. Tüm bunların yanı sıra Geldiğinden beri vaatlerini yerine getirmeyen Soyer, her yıl neredeyse milyarlarca lira zarar eden Büyükşehir şirketlerine, terör örgütleriyle iltisaklı olması nedeniyle görevden uzaklaştırılan ve ülkemizi terk eden kişileri Yönetim Kurulu Üyesi olarak atayıp bu kişilere, İzmirlilerin parasından huzur hakkı verdi. Milletin gözünün içine baka baka bunları yapan Soyer’in çözülmesi gereken binlerce sorunla ilgilenmeyip, devletimize ve hükümetimize alternatif çıkışlarda bulunması üzücü ve düşündürücüdür. İzmirliler adına kendisinin son 1 yılında verdiği sözleri tutmasını en azından bazı sorunların çözümü için girişimde bulunması bekliyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 2019 Yerel seçimindeki vaatlerini yerine getirmediğini dile getiren Kırkpınar, “Yakınlara aktarılan kaynaklar, daha yüksek teklife verilen ihaleler... Sonuç olarak Taş üstüne taş konulmamış, ulaşımı zor, yönetilemeyen bir İzmir görüyoruz. İzmir'imizi hak etmediği, yıllardır içine hapsedildiği bu döngüden ancak AK belediyecilik kurtarabilir” ifadelerini kullandı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0