Ak Partili Keseli: Karşıyaka'da Trafik Çilesi Büyüyor

Karşıyaka'da ulaşım ve otopark sıkıntısının, vatandaşta tahammül sınırlarını aştığını söyleyen AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Keseli, "Karşıyaka'da trafik sıkışık, CHP belediyeciliğinin içinde bulunduğu başarısızlık açmazı, trafikten daha sıkışık." dedi.

Ak Partili Keseli: Karşıyaka'da Trafik Çilesi Büyüyor

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Keseli, Karşıyaka'da her geçen gün trafik ve otopark probleminin daha da büyüdüğünü söyledi. İlçedeki sorunların belediye tarafından halının altına süpürüldüğünü söyleyen Başkan Keseli, "Karşıyaka'ya kentin hangi aksından girmeye çalışırsanız trafikle karşılaşıyorsunuz. Çiğli'den gelen vatandaş Mavişehir'de sıkışıyor. Otoyoldan gelen vatandaş, birkaç kilometreyi bulan kuyruklara girmek zorunda kalıyor. Serinkuyu Kavşağı yıllardır çözüm bekliyor. Anadolu Caddesi'nden Yeni Girne'ye girmek isteyenler için Yeni Girne'nin adı yeni çile olmuş durumda. Altınyol deseniz tam bir sorun yumağı." ifadelerini kullandı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın, göreve gelmeden önce yaptığı bir açıklamasını hatırlatan AK Partili Keseli, "Sayın Cemil Tugay, göreve gelmeden önce katıldığı bir canlı yayında noktasına virgülüne dokunmadan söylüyorum ki, 'Trafikteki karmaşa ve otopark problemi, biraz da toplu taşımanın eksikliğinden kaynaklanıyor. Atılacak adımlar trafik sorununu rahatlatacaktır. Yol düzenlemeleri, otoparklar yapmak önemli bir görevimiz.' ifadelerini kullanmıştı. Şimdi kendisine açık ve net bir şekilde sormak istiyorum; Sayın Tugay Karşıyaka'daki sıkışıklık sizce bugün de toplu taşıma eksikliğinden mi kaynaklanıyor? O halde trafik sorununun sebebi Tunç Soyer'in toplu taşımada gerekli çalışmaları yapamıyor oluşu mu? Eğer Sayın Soyer ve Büyükşehir başarılıysa, bu durumda sorun sizin Karşıyaka'daki belediyecilik anlayış ve performansınızdan mı kaynaklanıyor? Ortada bir koordinasyon ve iletişim sıkıntısı mı var? Karşıyaka'nın sorunlarına Büyükşehir'den yanıt mı alamıyorsunuz?" sorularını sordu.

"BAŞKAN, ÇARŞI GİRİŞİNDE BATTI AMA ÇIKAMADI"

AK Partili Keseli, Karşıyaka Çarşı ile vapur iskelesi arasında trafiğin yer altına alınmasına ilişkin Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın seçim vaadinin bulunduğunu hatırlattı. Keseli, "Sayın Başkan 2019'un Nisan'ında göreve gelirken çarşı ile iskele arasına battı çıktı vadediyordu. Göreve gelişinin üstünden iki buçuk yıl geçti ama ortada ne battı çıktı var, ne de bir çalışma. Sayın Başkan ne yazık ki gerçekleşmeyen bu vaadiyle çarşı girişinde batmıştır ama çıkamamıştır." dedi.

"İLÇEMİZ İKİYE BÖLÜNDÜ"

Toplu taşımada İZBAN'ın Karşıyaka'yı ikiye böldüğünü söyleyen Keseli, "İZBAN, son Başbakanımız ve İzmir Milletvekilimiz Sayın Binali Yıldırım'ın nezdinde devletimizin de desteklediği önemli bir ulaşım hamlesidir. Lakin bu ulaşım hamlesinin başarısına İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi'nin iş bilmezliği gölge düşürüyor. İZBAN hattı ilçemizi ikiye ayırıyor. Neden alt geçitlerle bu sorun çözülemiyor? Üst geçitlerde asansörler sürekli arızalanıyor. Ulaşım kolaylığı olan İZBAN'ı Karşıyaka'da Çin Seddi'ne dönüştüren bir yerel yönetimi, Karşıyakalıların takdirine bırakıyorum." dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0