AK Partili Kaya’dan Soyer’e ‘İktisat Kongresi’ çıkışı: Yerlilik ve millilikle alakası yok

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 17 Şubat 2023 yılında 100 yıl sonra ilk kez düzenleneceğini duyurduğu İzmir İktisat Kongresi’ne ilişkin dün canlı yayında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

AK Partili Kaya’dan Soyer’e ‘İktisat Kongresi’ çıkışı: Yerlilik ve millilikle alakası yok

Kongrenin gerçekleştirildiği binanın İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkıldığına dikkat çeken Kaya, yerlilik ve millilik vurgusu yaptı ve “İzmir İktisat Kongresi'nin toplandığı tarihi bina, CHP'li belediye tarafından yıkılmıştır. Yıkılan binanın yerine, CHP'li Soyer tarafından çarşı ve otopark yapılmasına izin verilmek üzereyken, alanı tescilleyip bunu engelleyen İzmir Valiliği'dir.Kongrenin ana fikri olan 'yerlilik ve millilik' ile hiç alakası olmayanların açıklamaları, kayda değer değildir” dedi.

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Şubat 2023’te “Geleceğin Türkiyesi’ni inşa ediyoruz” sloganıyla 100 yıl aradan sonra yeniden İzmir'de İktisat Kongresi’nin düzenleneceğini açıklamıştı.

4 ayaktan oluşması planlanan İktisat Kongresi’nin ilk ayağı olan Çiftçi buluşması geçtiğimiz hafta gerçekleştirilirken Başkan Soyer, dün katıldığı bir canlı yayında 100 sene önce bu memleketi ilerletecek güçleri büyük tahribat görmüş kentte, Cumhuriyet daha kurulmadan iktisat kongresini gerçekleştirmiş Mustafa Kemal Atatürk. İzmir bütün Türkiye’ye gelecek için ilham verecek. Türkiye'nin 2. Yüzyılına ışık tutacak” ifadelerini kullanmıştı. 

Öte yandan; Soyer’in İktisat Kongresi’ne ilişkin AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’da tepki geldi.

"VALİLİK TESCİLLEDİ"

Kaya, açıklamasında kongrenin gerçekleştirildiği binanın İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığına dikkat çekerken “yerli ve milli” vurgusu yaptı.

Kaya açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “İzmir İktisat Kongresi'nin toplandığı tarihi bina, CHP'li belediye tarafından yıkılmıştır. Yıkılan binanın yerine, CHP'li Soyer tarafından çarşı ve otopark yapılmasına izin verilmek üzereyken, alanı tescilleyip bunu engelleyen İzmir Valiliği'dir. Tescil işleminden sonra, bu alanın tapusu özel şahıslardan alınarak Valiliğimiz tarafından İzmirimize kazandırılmıştır. Burası aslına uygun olarak yeniden inşa edilecek, Cumhuriyetimizin 100. yılında İzmir İktisat Kongresi ilk toplandığı yerde gerçekleştirilecektir. Kurtuluş sonrası Türkiye'nin iktisadi bakış açısını belirleyen en önemli olay, İzmir İktisat Kongresi'dir. İzmir, Türk kurtuluşunun ve bağımsızlığın simgesidir. Kongrenin ana fikri olan 'yerlilik ve millilik' ile hiç alakası olmayanların açıklamaları, kayda değer değildir.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0