AK Partili Kaya'dan 'Buca Cezaevi' açıklaması: 'Cezaevini yıktık, Buca’ya devasa yeşil alan kazandırdık'

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, saha çalışmalarını Buca'da gerçekleştirdiği programlarla sürdürdü.

AK Partili Kaya'dan 'Buca Cezaevi' açıklaması: 'Cezaevini yıktık, Buca’ya devasa yeşil alan kazandırdık'

Efeler Mahallesi Muhtarı Metin Aktaş'ı ve Kozağaç Mahallesi Muhtarı Nermin Kaynak'ı ziyaret eden Kaya, her iki mahallenin de sorunlarını, muhtarların istek ve taleplerini dinledi. Kuzey Makedonya Göçmenleri Derneği'nde göçmenlerle bir araya gelen Kaya, Dernek Başkanı Hasan Gani ve üyelerle sohbet etti. Buca Rumeli Göçmenleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği'nin de kapısını çalan Kaya, burada da Dernek Başkanı Mehmet Vardar ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile buluştu.

Buca'da "olmaz, yapılamaz" denilenleri yaptıklarını hatırlatan Kaya, "Buca İzmir'imizin en büyük ilçesi, bizim de gözbebeğimiz. Buca'da hayalleri gerçeğe dönüştürdük. Bize yapamazsınız dedikleri pek çok hizmeti ürettik ve ne mutlu ki hemşehrilerimize mahcup olmadık. Cezaevini yıktık, kaldırdık, bununla birlikte CHP'li Büyükşehir'in AVM planını da kaldırıp burayı Bucalılar'ın kullanımına açtık. Buca'yı ikiye bölen 2 bin 350 metre uzunluğundaki demiryolu hattının Buca Belediyesi'ne tahsisini sağladık. Birileri laf üretmeye devam etsin, biz iş üretmeye ve Buca için çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

BİRİLERİ GERÇEK DIŞI GÖRSELLER PAYLAŞIP, BUCA’YA DÖRT YILDIR YAPAMADIKLARINI VE BECERİKSİZLİKLERİNİ ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR

Kaya, “CHP’li Büyükşehir’e soruyorum, 20 yılda Buca’ya ne yaptınız. Hadi geçtim, son dört yılda Buca’ya ne yaptınız! Buca’ya 1 m2 yeşil alan kazandırdınız mı, altyapıyı çözdünüz mü, trafik sorunu için bir şey yaptınız mı? Verdiğiniz vaatler ortada. Buca’ya alternatif yollar yapacaktınız, yeşil alanlar kazandıracaktınız. Nerede bunlar? Şimdi de gerçek dışı görsellerle beceriksizliğinizi örtmeye çalışıyorsunuz. Ama bunu ne Bucalı ne İzmirli yutmaz. Sizin Buca’ya reva gördüğünüz tablo bu. Yalanlarla ayıbınızın örtemezsiniz. Gerçekler ortada. Buca’nın hak ettiği yeşil alanları, sosyal donatı alanlarını biz kazandırdık. Bundan sonra da kazandırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

BUCA İSTEDİ, BİZ YAPTIK!

Efeler Mahallesi'nde esnaf ziyaretleri yapan ve çevre sakinleriyle buluşan Kaya, Buca'nın ve Efeler Mahallesi'nin en büyük problemlerinden birisini çözüme kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Esnafın ve mahalle sakinlerinin oldukça memnun olduğunu belirten Kaya, "2 bin 350 metre uzunluğunda, toplam yüzölçümü 39 bin 660 m2 olan demiryolu hattının yer teslimini Buca Belediyesi'ne yaptık. Şimdi burada yürüyüş yolları, spor alanları ve parklar yer alacak. Hem Buca'mız, hem Efeler Mahallesi büyük bir rekreasyon alanına kavuşacak. Yıktığımız, CHP'li Büyükşehir'in AVM planını da kaldırarak Bucalılar'ın kullanımına açtığımız cezaevi arazisindeki 44 bin 442 m2 sosyal donatı alanı ve yeşil alandan sonra, 39 bin 660 m2'lik bir yeşil alanı daha burada Buca'mıza kazandırdık. Buca istedi, biz yaptık. Hem cezaevi arazisi, hem de Efeler Mahallesi'ndeki demiryolu hattıyla birlikte, toplamda 84 bin 102 m2 rekreasyon alanı ve yeşil alan hemşehrilerimize hayırlı olsun" dedi.

EFELER MUHTARINDAN TEŞEKKÜR, BERLİN DUVARI ORTADAN KALDIRILDI!

Efeler Mahallesi'ndeki demiryolu hattının neredeyse 20 yıldır kullanılmadığını hatırlatan ve buranın vatandaşlar tarafından 'Berlin Duvarı' olarak adlandırıldığını belirten Efeler Mahallesi Muhtarı Metin Aktaş ise, "Burası kanayan yaramızdı. Buca'yı ikiye bölen Berlin Duvarı ortadan kaldırılıyor. Hem güvenlik hem de trafikle ilgili büyük sıkıntılar yaşıyorduk. Konuyla yakından ilgilenen, sürecin her safhasında yanımızda olarak kronikleşmiş bir sorunun çözülmesini sağlayan AK Parti İzmir Milletvekilimiz Mahmut Atilla Kaya'ya çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

MHP'Yİ ZİYARET ETTİ, TEŞKİLATLA TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİ

AK Partili Kaya, Buca'da programlarına Cumhur İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi'nin Buca İlçe Başkanlığı'nı ziyaret ederek devam etti. Kaya, MHP Buca İlçe Başkanı Bahadır Altınkeser ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelerek istişare ve değerlendirmelerde bulundu. Buca’daki son programında partisinin Efeler Mahallesi Mahalle Yönetim Kurulu ve 1195 Numaralı Sandık Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelen Kaya, teşkilat mensuplarıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0