AK Partili Hızal'ın ihale iddiasına CHP'li Aksünger'den savcılık çağrısı

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayın programında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2,5 yıllık performansını değerlendirdi.

AK Partili Hızal'ın ihale iddiasına CHP'li Aksünger'den savcılık çağrısı

Hızal, burada yaptığı açıklamada Buca Metrosu ihalesine de değinerek, ''Buca Metrosu’nun ihalesini en düşük teklif veren firmadan alıp, 529 milyon TL bedelle başka bir firmaya verdiler.'' ifadelerini kullandı. Aynı programda yer alan CHP İzmir eski Milletvekili Erdal Aksünger ise ihalenin Hızal'ın iddia ettiği gibi ''500 milyonluk birşey varsa savcılığa suç duyurusunda bulunsun.'' açıklamasında bulundu.

 İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, geçtiğmiz günlerde TV100’de yayınlanan 10’dan 12'ye programının canlı yayın konuğu oldu. Hande Aydemir’in sorularını yanıtlayan Hızal, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Tunç Soyer dönemini kapsayan 2,5 yıllık performansını değerlendirdi.

AK Partili Hızal burada yaptığı açıklamada Buca Metrosu projesine de değindi.

HIZAL: BUNUN İZAHI YOK

Hızal, “Soyer’in vaatleri arasında ‘Görevim boyunca Buca Metrosu’nu kullanacağız’ diye bir vaadi vardı. 3 yıllık süreç geçti henüz kazma vurulmadı. Buca Metrsou 5 yıllık süre boyunca hayata geçirilemeyecek. Kaldı ki Buca Metrosu’nun ihalesini en düşük teklif veren firmadan alıp, 529 milyon TL bedelle başka bir firmaya verdiler. Bunun bir izahı yok.'' dedi.

AKSÜNGER: SAVCILIĞIA SUÇ DUYURUSU YAPILSIN

Aynı programda konuk olan CHP İzmir eski Milletvekili Erdal Aksünger de AK Partili Hızal'ın açıklamalarının ardından, ''Söylediği, iddia ettiği gibi 500 milyonluk birşey varsa, bence savcılığa suç duyurusu yapılsın. Böyle bir ahlaksılığı kim yapıyorsa cezalandırılsın.'' ifadelerini kullandı.

HIZAL: DESTEĞİNİ ÖNEMLİ BULUYORUZ

AK Partili Hızal sosyal medyadan bugün yaptığı paylaşımda programdan bir kesit paylaşarak, ''CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Buca Metrosu ihalesinde yaptığı usulsüzlükleri anlattığımda, CHP milletvekili Erdal Aksünger de canlı yayında şaşkınlığını gizleyemedi. İzmir için verdiğimiz bu mücadelede kendisinin desteğini önemli buluyoruz.'' notunu düştü.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0