AK Partili Bekle’den ‘Yeşildere’ tepkisi: Yıllardır yüzüne bakmadığınız yerler…

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, EXPO için Yeşildere’nin seçilmesine tepki gösterdi. Kararın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm açıklamasından sonra yapılmasını da ‘manidar’ bulduğunu ifade eden Bekle, “Çevre Bakanımız Murat Kurum’un açıklamalarının ardından bu kararın alınmasını anlamakta zorlanıyoruz. Yıllardır yüzüne bakmadığınız yerler bir anda kıymete bindi” dedi.

AK Partili Bekle’den ‘Yeşildere’ tepkisi: Yıllardır yüzüne bakmadığınız yerler…

 İzmir’in 2026 yılında ev sahipliği yapmaya hak kazandığı dünyanın en önemli Uluslararası Bahçe Bitkileri EXPO’sunun (Botanik EXPO) yapılacağı alan olarak Yeşildere bölgesi seçilmişti.

Mecliste oy çokluğuyla kabul edilen planlar, gruplar arasında tartışmaya neden olurken Cumhur İttifakı, planlara ilişkin ret oyu kullanmalarının gerekçeleri olarak ise alanda “kamulaştırma” konusunda da bazı sorunların yaşandığı belirtilirken grubun temel çekincesinin kamulaştırma bedelleri ve kamulaştırmaların 2026 yılına kadar tamamlanamama riski olmasını göstermişlerdi.

Yeşildere’nin EXPO alanı olarak değerlendirilmesi için gerekli 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği planları ise geçtiğimiz günlerde askıya çıkmıştı.

AK PARTİLİ BEKLE’DEN TEPKİ

Öte yandan; AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, EXPO için Yeşildere’nin seçilmesnin yanlış bir karar olduğunu belirtirken kararın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm açıklamasından sonra yapılmasını da ‘manidar’ bulduğunu ifade etti. 

Kentsel dönüşüm konusunda çözüm bekleyen Yeşildere’nin bakanlığın açıklamasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yangından mal kaçırılır gibi EXPO için düşünülen yer olarak bildirilmesini eleştirdi.

Yeşildere’de yapılması planlanan Botanik EXPO kararı tartışmaları da beraberinde getirdi. İBB’nin açıklamasının ardından AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle eleştirilerde bulundu. Bekle, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un kentsel dönüşüm açıklamasından sonra Büyükşehir Belediyesi’nin yangından mal kaçırır gibi açıkladığı bir proje bu” dedi. 

"BİR ANDA KIYMETE BİNDİ"

Yeşildere’nin İzmir’in kıymet verdiği ve yoğun bir nüfusun yaşadığı bir bölge olduğunu vurgulayan Bekle, orada yaşayan vatandaşların ne istediğinin çok önemli olduğunu söyledi. Açıklamalarına devam eden Bekle, “Yeşildere, EXPO’ya uygun bir yer değil. Burada yaşayanların sorunlarını iyice dinleyip öyle kararlar almak gerekiyor. Vatandaşlarımız yerinde dönüşüm bekliyorlar. Buralar lokasyon olarak merkezi ve değerli yerler” dedi ve şunları söyledi;  “Buradaki vatandaşlarımızla konuşmadan acele kararlarla EXPO’yu buraya yapıyoruz demekle olmaz. Ortak akla ihtiyaç var. Çevre Bakanımız Murat Kurum’un açıklamalarının ardından bu kararın alınmasını anlamakta zorlanıyoruz. Yıllardır yüzüne bakmadığınız yerler bir anda kıymete bindi!” 

YANGINDAN MAL MI KAÇIRIYORSUNUZ?

Büyükşehir'in EXPO planlarına bir tepki de Yenidoğan Mahallesi Muhtarı Tekin Düz'den geldi. Düz, Yeşildere planlarının mahallelinin sorununa çözüm olmadığını belirtti ve "Büyükşehir’in vatandaşının sorununu çözmeye odaklı değil, daha çok sorun yaratan bir yönetim olarak tarihe kazanacaktır. Vatandaş yerinde kentsel dönüşüm beklerken, ani bir plan değişikliğiyle evlerinden olacağını bahsetti. Muhtar Düz, buranın gelir düzeyi düşük bir mahalle bu dönemde insanlar evsiz mi kalacak dedi. Bu millet sahibi yok mu, insanlar evsiz mi kalacak? Ne Vatandaşın, ne de benim hiç haberim yok. Bir günde gelip imzalatmaya çalıştılar. Yangından mal mı kaçırıyorsunuz" dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0